رییس دانشگاه تربت حیدریه در نشست خبری اعلام کرد:
قدمت 45 هزار ساله تربت حیدریه در کشفیات جدید باستان شناسی
دوشنبه 20 خرداد 1398 - 12:25:02
پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.ir

مطالعات اولیه در یکی ازمحوطه های تاریخی کشف شده منطقه تربت حیدریه نشان میدهد ابزارهایی مربوط به دوره میان سنگی در آنجا وجود دارد که خود نشان دهنده قدمت 45 هزار ساله منطقه تربت حیدریه است، همچنین در حاشیه رودخانه سالار کشفیات باستان شناسی از شکل گیری محوطه های تاریخی با قدمت 18 هزار ساله حکایت دارد.

به گزارش پایگاه خبری نوید تربت، رییس دانشگاه تربت حیدریه با اعلام خبر درنشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: گروه باستان شناسی دانشگاه تربت حیدریه با 130 دانشجوی بومی و غیر بومی از تابستان پارسال طی کاووش های متعددی در منطقه( تربت حیدریه، زاوه، مه ولات، باخرز) محوطه ها، اثار و ابنیه تاریخی فراوانی را کشف کردند.

فتحی خاطر نشان کرد: گروه باستان شناسی دانشگاه تربت حیدریه برای مطالعات آرکو ژئو فیزیک( روش مدرن بدون تخریب و کاووش) در محوطه تاریخی دامسک و تپه زو در حال انعقاد  تفاهم نامه ای با دانشگاه شهید بهشتی و میراث فرهنگی است که امیدواریم با اجرای این پروژه ساختار محوطه ها و بناها و آثار تاریخی کشف شده نیز مشخص شود.

وی افزود: وزارت علوم برای تصویب سند آمایش آموزش عالی و ماموریت گرایی دانشگاهها، قصد دارد تا رشته باستان شناسی و علوم سیاسی را از این دانشگاه حذف کند تا آموزش عالی شهرستان ماموریت کشاورزی و فنی مهندسی خود را نیز دنبال کند.

فتحی تاکید کرد: رایزنی های زیادی برای جلوگیری از حذف رشته باستان شناسی دانشگاه صورت گرفته اما متاسفانه تاکنون این رایزنی ها مفید به فایده نبوده و شانس زیادی برای ابقای این رشته در دانشگاه تربت حیدریه وجود ندارد.

رئیس دانشگاه تربت حیدریه گفت: یکی از برنامه ها و اهداف گروه باستان شناسی دانشگاه تربت حیدریه؛ مطالعه ،اکتشاف و شناسایی "شهر تاریخی زو" است که ما معتقدیم مرکز ولایت زاوه قدیم یا همان شهر زو در همین محوطه اکتشاف شده دامسک قرار دارد.

وی افزود: کاووش های باستان شناسی اخیر بیانگر آن است که تربت حیدریه از دیرباز بعنوان یک منطقه پیوند دهنده و تلاقی دهنده فرهنگی، سیاسی و اقتصادی نیز مطرح است و امروز نیز این شاخصه ها همچنان در این منطقه ایفای نقش می کند.  

رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه نیز بیان کرد: از ابتدای تاسیس این اداره تا 2 سال قبل در مجموع 50 اثر و بنای تاریخی کشف و به ثبت رسیده بود اما با کاووش های گروه باستان شناسی تربت حیدریه طی دو سال گذشته تاکنون 100 اثر کشف و در حال ثبت آن هستیم.

علی محمدی افزود: شناسائی آثار بی نظیری همچون محوطه تاریخی دامسک به همراه 32 خمره سفالی، کشف سنگ نگاره ها و نیز سایر بناها و محوطه های تاریخی با کمک گروه باستان شناسی دانشگاه تربت حیدریه محقق شده است.‌


http://navidtorbat.ir/fa/News/1193/قدمت-45-هزار-ساله-تربت-حیدریه-در-کشفیات-جدید-باستان-شناسی
بستن   چاپ