آخرین مطالب

انبار پُر و ویترین خالی گردشگری تربت حیدریه اخبار منطقه

انبار پُر و ویترین خالی گردشگری تربت حیدریه

  بزرگنمایی:
شماری از دست اندرکاران حوزه گردشگری تربت حیدریه معتقدند هر چند این شهرستان در حوزه اقتصاد گردشگری حرفهای زیادی برای گفتن دارد اما هنوز نتوانسته است چیزی که در شان این شهرستان باشد را پشت ویترین قرار دهد.

این افراد شامل مدیران بخش دولتی و کارآفرینان بخش خصوصی بر این نکته اذعان دارند که تربت حیدریه پیشینیه تاریخی و فرهنگی غنی و پربار مانند 250 اثر تاریخی و گردشگری هزار و 300 هنرمند در 15رشته هنری و در قالب 532 کارگاه و دو محصول عمده کشاورزی یعنی ابریشم و زعفران دارد اما متاسفانه هنوز هیچ کدام از اینها نتوانسته اند به عنوان "برند" ، "المان" یا "محصول شاخص" این منطقه از جغرافیای کشور، تثبیت و به گردشگران معرفی شوند.

* چرا و ضعف در کجاست؟
در ارتباط با این موضوع یک کارآفرین و فعال حوزه گردشگری گفت: اینکه بیائیم و نام تربت حیدریه را به عنوان "زعفرانی ترین شهر جهان" بنامیم کار اشتباهی است زیرا همه ما تربتی ها می دانیم زعفران یک محصول مهاجر است و در این خطه هیچ جایگاهی ندارد.
محمدرضا کرمانی با بیان اینکه اولویت نخست ما ابریشم است افزود: متاسفانه تا امروز نتوانستیم یا نخواستیم حتی این محصول بومی خود را برند سازی و به جهانیان معرفی کنیم.
وی که مدیر مجموعه تاریخی لاری و اقامتگاه بومگردی تهمینه در تربت حیدریه است گفت: اهمیت این موضوع و عمق این فاجعه زمانی بیشتر مشخص می شود که وقتی پای صحبت گردشگران خارجی می نشینید و می گویند "از لحظه ای که پا به خراسان رضوی یا جنوبی می گذاریم وارد هر شهری که می شویم و از جمله تربت حیدریه مردم آن شهر مدعی هستند که آنجا مهد زعفران جهان است" و من در پاسخ به آنها می گویم خاستگاه اولیه زعفران جهان تنها قاینات است و بس. 
کرمانی افزود: امروز تربت حیدریه هم از حیث غنای تاریخی و هم از حیث معادن و محصولات کشاورزی شاخص است و حرفهای زیادی برای گفتن دارد اما به این دلیل هنوز نتوانسته هیچ یک از داشته های خود را پشت ویترین و در معرض دید گردشگران قرار دهد که هنوز بزرگان این خطه به یک اجماع واحد برای معرفی محصول شاخص خود به عنوان برند تربت حیدریه نرسیده اند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه و زاوه نیز گفت: طرح نوروزی ما برای معرفی داشته های این خطه روی سه محور متمرکز شد که محور نخست توجه به ظرفیتهای گردشگری روستایی بود و در این قالب جشن نوروزگاه به خوبی برگزار شد. 
علی محمدی افزود: جشن نوروزگاه هشتم فروردین امسال در قالب 30 غرفه شهری و روستایی در مزار قطب الدین حیدر و پس از آن در روستاهای "حصار، بسک، بکاول، رودمعجن و نسر" برگزار شد. 
وی ادامه داد: اولویت دوم ما معرفی و تبلیغات در فضای مجازی و انتشار بروشور و نیز توزیع 940 برگه فرم نظر سنجی بین گردشگران و اولویت سوم ما هم برگزاری تورهای گردشگری بود. 
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه و زاوه گفت: برای برگزاری تورهای گردشگری با دفاتر خدمات مسافرتی هماهنگ شد و حتی روستای ملی "بسک" بهانه ای شد برای آشنایی گردشگران با صنعت ابریشم بافی در این خطه که این بازدید و آشنایی برای نخستین بار اتفاق افتاد.
محمدی افزود: با وجود آن که نتایج کلی نظرسنجی نوروز امسال حکایت از راضی بودن گردشگران از وضعیت گردشگری تربت حیدریه دارد اما خودمان به عنوان متولی صنعت گردشگری تربت حیدریه از وضعیت موجود به هیچ وجه راضی نیستیم.
وی ادامه داد: معرفی جاذبه های گردشگری روی تابلوهای کنار جاده برای اداره میراث فرهنگی اولویت دارد اما اداره راه و شهرسازی این اقدام را مغایر با مقررات خود می داند و مشکل دیگر موضوع نگهداری از سرویسهای بهداشتی است که هنوز در دو نقطه از این شهرستان متولی خاصی برایش پیدا نشده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه و زاوه گفت: از دیگر مشکلات ما بحث توسعه گردشگری در رباط لاری، رباط کامه و حمام حاج رئیس است که با وجود آن که برای تمام این مکانها سرمایه گذار پیدا شده اما بر سر تعیین و تشخیص مالکیت آنها هم با اوقاف و هم با کسبه رباط لاری دچار مشکل هستیم و انتظار داریم اوقاف و دادگستری پیشقدم شوند و یک بار برای همیشه این مشکل را برطرف کنند.
محمدی افزود: بنا داریم در هفته صنایع دستی و طی روزهای 23 و 24 خردادماه امسال به منظور معرفی صنایع دستی این خطه، آئین خاصی برای معرفی سنگ عقیق و ابریشم برگزار کنیم و در این راستا نخستین قطار گردشگری با حضور گردشگران و هنرمندان صنایع دستی از سراسر کشور وارد تربت حیدریه خواهند شد. 
معاون امور فنی و عمرانی فرمانداری تربت حیدریه نیز در بیان نتایج نظرسنجی نوروز امسال گفت: یکی از مهمترین دغدغه‌ های ما تابلوهای راهنمایی مسافران است چون نتایج نطرسنجی نشان می دهد تنها 30 درصد از مسافران از وضعیت تابلوهای فعلی راضی بوده اند.
احسان کریمی افزود: 54 درصد از گردشگران از کیفیت سرویسهای بهداشتی راضی بودند و 75 درصد نیز از کم و کیف توزیع نان و مواد غذایی و نیز 62 درصد آنها از وضعیت کمپها و محلهای اسکان اظهار رضایت کردند. 
وی ادامه داد: 76 درصد گردشگران از اطلاع رسانی و امدادرسانی در پایگاههای هلال احمر، 66 درصد از جاذبه های گردشگری، 46 درصد از نحوه ارائه خدمات در رستورانهای بین راهی و 46 درصد از کیفیت خدمات ارائه شده در پایگاههای امداد خودرو و 62 درصد هم از نحوه برخورد و کیفیت خدمت رسانی پلیس اظهار رضایت کردند.
او اضافه کرد: میزان رضایتمندی 45 درصدی از وضعیت پاکیزگی و آراستگی شهر، اظهار رضایت 54 درصدی از نحوه ارائه خدمات در پایگاههای اورژانس و مراکز درمانی و به طور کلی اظهار رضایت 50 درصدی گردشگران قابل تامل است.

* تربت حیدریه باید از حالت "ممر" به وضعیت "مقر" تبدیل شود
فرماندار تربت حیدریه هم گفت: لازم است تربت حیدریه را از حالت "ممر" خارج کرده و تبدیل به "مقر" کنیم و این بدان معناست که اعضای ستاد خدمات سفر باید به شکلی برنامه‌ریزی کنند که میزان ماندگاری مسافران در تربت حیدریه بیشتر شود چرا که هم اکنون تربت حیدریه برای مسافران تنها در حکم یک توقفگاه است.
علی رستمی افزود: سهم تربت حیدریه از اقتصاد گردشگری مشهد چیزی در حد صفر است و معلوم نیست چرا و به چه دلیل امروز وظیفه اعضای ستاد خدمات سفر تربت حیدریه در حد یک تدارکات چی تنزل پیدا کرده است؟
وی ادامه داد: متاسفانه در این آمارها جای خالی مزایای اقتصادی حاصل از تردد و حضور گردشگران در این شهر خالی است و مشخص نشده این همه هزینه و تلاشهایی که مجموعه اداری تربت حیدریه برای رفاه حال و رضایتمندی گردشگران انجام داده آیا برگشت سرمایه ای برای مردم ما در پی داشته است یا خیر؟
فرماندار تربت حیدریه گفت: اقتصاد گردشگری مشهد برای ما نفعی که ندارد هیچ، همه ساله کلی ضرر و زیان نیز نصیب ما می کند و برای اقتصاد شهر تربت حیدریه بسیار هزینه بر است. 
رستمی همچنین از کم کاری مجموعه شهرداری و شورای شهر تربت حیدریه به عنوان اعضای اصلی ستاد خدمات سفر در نوروز امسال انتقاد کرد و افزود: مجموعه مدیریت شهری کمترین میزان خدمات را طی نوروز امسال ارائه کردند و این در حالی است که انتظار داشتیم شهرداری امسال رتبه ای در زمینه ساخت المانهای نوروزی و زیباسازی در خراسان رضوی کسب کند که متاسفانه نشد.
وی در پاسخ به ادعای کمبود فضای تبلیغاتی در جاده ها نیز گفت: امروز فضای مجازی در زمینه اطلاع رسانی به کمک صنعت گردشگری آمده است و نمی‌توان گفت در زمینه اطلاع رسانی ضعیف هستیم و حتی امروز خودروها یا تلفنهای همراه مجهز به مسیریابهای اینترنتی هستند که کسی در راه نمی ماند و گم نمی شود.
فرماندار تربت حیدریه گفت: گم شده اصلی و محوری این شهر، ضعیف بودن زیرساختها و همچنین فقدان برند اصلی این شهر است که باید به حال آن فکر اساسی کرد.
رستمی افزود: باید بزرگان، متخصصان و صاحبان ایده و نظر از جمله بخش دولتی و خصوصی گرد هم جمع شوند و یک بار برای همیشه محصول ویژه این شهر را تایید و آن را به جهانیان معرفی کنند.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات صنعت گردشگری ما این است که وقتی وارد شهری می شوید مردم آن خطه خود را در یک یا چند محصول نخستین و سرآمد معرفی می کنند و باید در یک جایی جلوی این خودشیفتگی و منیت سازی گرفته شود و چه بهتر که تربت حیدریه در این مسیر پیشقدم گردد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نرخ باروری و زاد و ولد شهرستان زاوه بالاتر از میانگین کشوری است

اهدای بیش از یک میلیارد تومان جهیزیه و بسته کمک معیشتی به بیماران کلیوی تربت‌حیدریه

تصاویر؛اولین جلسه انجمن شاهنامه خوانی و شاهنامه پژوهی مهر تربت حیدریه برگزار شد

پرازدحام ترین جزیره دنیا؛ جایی کوچک‌تر از یک زمین فوتبال که 1000 نفر در آن زندگی می‌کنند

پیامدهای غیرمنتظره خواب کم و زیاد که از آن ها بی خبر بودید

قربانیان سیل در خراسان رضوی به 7 نفر رسیدند

اخطار به مراکز صنفی دارای نام‌های بیگانه در تربت حیدریه

برگزاری یادواره شهدای «همکلاسی آسمانی» در تربت‌حیدریه

نقش بی بدیل حماسه‌سرای بلندآوازه ایران فردوسی در حفظ و ماندگاری زبا پارسی

تصاویر؛ سیل در مشهد

گزارش تصویری از برگزاری دومین جشنواره گیاهان دارویی و ریواس تربت حیدریه

رئیس خانه صنعت،معدن و تجارت تربت حیدریه در نشست مشترک مدیران صنایع با نماینده مجلس مطرح کرد:

مشکلات مشترک صنایع تربت حیدریه، نوع قرارداد کارخانجات با شرکت شهرک‌های صنعتی است

شکارچیان غیر مجاز در زاوه دستگیر شدند

شام 500 هزار دلاری فضایی در لبه جو زمین با زباله فضایی خوراکی و ستاره‌هایی از جنس هواژل

عربستان طولانی‌ترین استخر معلق جهان را در پروژه نئوم خواهد ساخت

خسارت9 هزار میلیارد ریالی سیلاب و تگرگ به کشاورزان رشتخوار

پیش‌بینی برداشت500 هزار تن گندم از مزارع خراسان رضوی

احداث ساختمان انجمن سینمای جوانان تربت حیدریه کلید خورد

ناسا می‌خواهد روی ماه قطار بسازد

تصاویر: جشنواره بازی‌های بومی و محلی در شِیوَر اهر

پرداخت 17 میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه ولاتی

کشف و توقیف بیش از38 هزار کیلوگرم مواد غذایی غیرمجاز در تربت حیدریه

افزایش 80 درصدی بارندگی در تربت‌حیدریه

جشنواره شبهای فرهنگی و گردشگری تربت حیدریه با اجرای هنرمندان حصار آغاز شد

خسارت سنگین بارش‌‌های بهاری به بخش کشاورزی و راههای تربت حیدریه

در نشست نماینده مجلس با تولید کنندکان و صنعتگران تربت حیدریه مطرح شد:

توقیف محموله رب‌ گوجه فرنگی ارسالی از بوشهر به مشهد در تربت حیدریه

کاهش30 درصدی مصرف سوخت تراکتورهای خواف با نصب سامانه ردیاب

تعویض 500 هزار کولر آبی پرمصرف در خراسان رضوی

نمایشگاه نقاشی "سرزمین مادری" در تربت‌حیدریه دایر شد

در منطقه تربت حیدریه قدرت مانور زیادی برای وصول مالیات نداریم

افتتاح اتاق بهداشت مدارس در منطقه تربت حیدریه

وقوع سه همسرکُشی شب هولناکی را در پایتخت خراسان رضوی رقم زد

همکاری ‌روابط عمومی بیشتر دستگاه‌های اجرایی با کنگره ملی شهدا ضعیف است

خشک شدن ‌70 درصد قنات‌های تربت‌حیدریه در پی خشکسالی‌های اخیر

تصاویر: طبیعت بهاری هورامان تخت

دستگیری حفاران غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه

تصاویر: ویرانی گسترده در روستای امام‌زاده ابراهیم گیلان

تربت حیدریه بیشترین بارش را تجربه خواهد کرد

کسب رتبه سوم نخستین جشنواره «کیش بهشت خانواده» توسط عکاس تربتی

تشکیل خانواده و فرزند آوری بدون زیر ساخت های مورد نیاز ممکن نیست

واژگونی خودرو در مه‌ولات دو کشته و مصدوم برجای گذاشت

مخازن آبهای زیرزمینی تربت حیدریه در وضعیت بحرانی است

اینجا تربت‌حیدریه، قلب جامعه کارگری نرم‌نرمک می‌تپد

احداث سه زمین ورزشی چمن مصنوعی در شهرک ولیعصر تربت حیدریه

10 مدرسه در دستور تخریب تربت حیدریه هنوز در حال استفاده است

اجرای طرح ایجاد باغچۀ سالم خانگی در شهرستان زاوه

ممیزی بیش از 130 هزار هکتار مراتع تربت‌حیدریه

قابلیت تبدیل شهر کَدکَن به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه