در نشست خبری سرپرست و معاونان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه مطرح شد؛
بزرگنمایی:
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با ذکر اینکه از اولویتهای اصلی نظام سلامت تحت پوشش این منطقه ، اجرای قانون جوانی جمعیت است گفت: طلاق، سقط جنین و اعتیاد از عواملی هستند که به قانون جوانی جمعیت آسیب میزنند.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت - اصغر عضنفری/حسن نیکنام - رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با ذکر اینکه از اولویتهای اصلی نظام سلامت تحت پوشش این منطقه ، اجرای قانون جوانی جمعیت است گفت: طلاق، سقط جنین و اعتیاد از عواملی هستند که به قانون جوانی جمعیت آسیب میزنند.
به گزارش نوید تربت، دکتر سجاد رحیمی بیستونی در نشست خبری افزود: اگر در حال حاضر در کشور سالانه یک میلیون و 50 هزار تولد داریم، حداقل 40 درصد این رقم نیز سقط جنین انجام میشود، لذا کاهش سقط جنین از طریق داروهای غیرمجاز، در کمیته نظارت بر سلامت مورد توجه خواهد بود.
وی ادامه داد: اجرای صحیح این قانون با مطالبهگری و اراده قوی همه نهادها و مسئولان منطقه محقق میشود.
رحیمی گفت:بهبود کیفیت خدمات سلامت و جلب رضایت مردم از اولویتهای مهم این دانشگاه بهشمار میرود، لذا اگر رضایت مردم نزدیک به 80 درصد باشد، این بدان معناست که حوزه دولتی موفق بوده و در همین راستا و در حد توان به دنبال ارتقای کیفیت خدمات هستیم.
وی تصریح کرد: انطباق خروجیها با استانداردهای جهانی مد نظر علوم پزشکی و هیئت رئیسه است و تلاشها نیز در همین راستا خواهد بود تا آسیبها کاهش یابد.
رحیمی یکی از تکالیف مهم در تربتحیدریه را اجرای قانون جوانی جمعیت عنوان کرد و افزود: کاهش سقط جنین میتواند در اجرای صحیح این قانون کمک کند، در عین حال تشکیل کمیته نظارت یکی از برنامههای مد نظر است تا افرادی که وظایف حقوقی و قانونی دارند، بتوانند این آسیبها را مدیریت کنند.
وی سومین اولویت و تکلیف مجموعه دانشگاه را، سلامت خانواده و نظام ارجاع عنوان کرد و افزود: از سال 84 در حوزه روستایی این قانون اجرایی شد و اکنون قرار است در جمعیت شهری نیز محقق شود، در عین حال دولت چهاردهم خود را مکلف دانسته تا با در نظر گرفتن منابع، این برنامه را اجرا کند.
تأمین نیروی انسانی متخصص مهمترین چالش
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه مهمترین و بزرگترین چالش را تأمین نیروی متخصص دانست و افزود: در کنار اولویتهای دانشگاه، نیروی انسانی توانمند و مؤثر که در عرصه خدمت به شکل تأثیرگذاری خدمت کند، از اولویتهاست، این نیروها از حوزه آموزش شروع میکنند و بخشی از آن باید منطبق با علم روز دنیا آموزش داده شود و بخشی دیگر با تجربه حاصل میشود.
رحیمی یکی از زیرساختهای مهم در دانشگاه را حرکت به سمت نظام الکترونیک و هوشمندسازی عنوان کرد و گفت: با این اقدام نظام ارجاع تمام الکترونیک میشود و زمان ارائه خدمات مؤثر را به مردم کاهش میدهیم.
وی بیان کرد: موضوع تجهیزات در دانشگاه هم مهم است و برخی نیازمند جایگزینی و برخی ارتقا هستند، لذا با توجه به افزایش فضاهای تخصصی، خرید تجهیزات از طریق منابع مالی در دستور کار قرار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با اشاره به اینکه دو فضای الحاقی در کنار بیمارستان در حال تکمیل است، افزود: برای تسریع این پروژهها، پیشنهاد دادیم که وزارت بهداشت این مأموریت را به مجموعه علوم پزشکی واگذار کند.
رحیمی بیان کرد: در این فضاها برای آنژیوگرافی و خدمات بیماران قلبی و عروقی و همچنین برخی خدمات دیگر 4800 متر فضا در نظر گرفته شده و وزارت بهداشت موظف است که به محض تکمیل این فضا، برای تجهیز آن اقدام کند.
کاهش ماندگاری پزشکان و پرستاران
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در خصوص وضعیت پزشکان متخصص و فوق تخصص گفت: متأسفانه حال و روز خوبی نداریم، ارقام پرداختی نسبت به استانداردهای جهانی پایینتر است و بسیاری از پزشکان حتی به کشورهای حاشیه خلیج فارس مهاجرت میکنند و این مشکل به پرستاران نیز رسیده و نگرانکننده است.
رحیمی در پیوند با مشکلات مالی و بیمهای در این زمینه گفت: بهعنوان مثال با بررسی که از سال 92 تا 402 انجام دادیم، حدود 100 میلیارد تومان بابت تأخیر در پرداخت طلبکار هستیم و این پول هیچگاه وصول نمیشود.
نرخ جایگزینی و نرخ سالمندی در تربتحیدریه بالاتر از میانگین کشوری
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه نیز نرخ جایگزینی شهرستان را 1.9اعلام نمود و گفت: با این وجود11 درصد جمعیت تربت حیدریه را سالمند تشکیل می دهند که از استاندارد جهانی بالاتر است.
محمد قربانی افزود: بر طبق گزارش وزارت بهداشت؛ درمان و آموزش پزشکی، در حال حاضر نزدیک به 42 هزار نفر از جمعیت تربتحیدریه سالمند هستند.
وی ادامه داد: وضعیت به گونه ای است که در سال گذشته تنها پنج هزار نفر در شهرستان های زیر پوشش این دانشگاه ( تربت حیدریه، زاوه و مهولات) متولد شده اند.
دکتر قربانی با هشدار نسبت به افزایش سالمندی در این شهرستان، گفت: میزان موالید از سال 1396 تا 1402 از 10 هزار نفر به چهار هزار و 505 نفر در تربت حیدریه رسیده و در این مدت سالانه بین 500 تا هزار تولد کمتر رخ داده است.
وی با بیان اینکه عامل اقتصادی در میزان موالید اثرگذار نیست، اظهار کرد: نگاهی به استان های محروم تر یا فقیر کشور به خوبی نشان میدهد، این استان ها از نظر موالید وضعیت بهتری دارند، به عبارتی در فقیرترین و محروم ترین استان ها بالاترین نرخ موالید وجود دارد.
قربانی تاکید کرد: حتی در تربت حیدریه متمول ترین و تحصیل کردهترین افراد جامعه کمترین تعداد فرزندان و افراد با وضعیت مالی پایین و مناطق فقیر نشین بیشترین تعداد فرزندان را دارند، بنابراین اقتصاد عامل اصلی در کاهش فرزندآوری نیست.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با اشاره به تبعات طلاق بر ساختار جمعیتی ابراز کرد: پارسال نزدیک به یک هزار و 500 ازدواج و یک هزار و 158 طلاق ثبت شد که تاثیر به شدت منفی بر روی ترکیب جمعیت و ساختار جمعیتی تربت حیدریه دارد.
وی افزود: سقط جنین و ناباروری را هم دو موضوع دیگر است که با توجه به این موارد وضعیت نامطلوبی در حوزه جمعیت تربت حیدریه وجود دارد.
وی سن امید به زندگی در تربت حیدریه را برای زنان 76 سال و برای مردان 74 سال اعلام نمود.