نقش مهم خیرین تربت حیدریه در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و فناور
يکشنبه 7 فروردين 1401 - 13:59:16
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- خیرین و واقفین تربت حیدریه با تامین زیرساخت‌های مورد نیاز شرکت‌های دانش بنیان و فناور، توانسته‌اند بخشی از نیاز این شرکت‌ها را به زیرساخت‌های صنعتی و سایر موضوعات مرتفع سازند.

مدیر مرکز رشد فناوری تربت‌حیدریه در گفتگو با خبرنگار نوید تربت با ذکر این مطلب که بیش از 60 هسته و شرکت دانش‌بنیان و فناور، تحت پوشش حمایتی مرکز رشد فناوری شهرستان تربت‌حیدریه قرار گرفته‌اند، افزود: اصلی‌ترین عرصه‌های فعالیت شرکت‌ها در حوزه‌های دارای مزیت منطقه‌ای شامل صنعت زعفران، گیاهان دارویی، صنایع غذایی و تبدیلی، صنایع معدنی، صنعت ابریشم و همچنین حوزه الکترونیک و فناوری اطلاعات است.

مسعود جمشیدیان گفت: از نکات ویژه زیست بوم نوآوری و توسعه فناوری این خطه ورود بخش خصوصی در کنار ساختارهای دولتی در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و فناور است که این موضوع به پایداری هر چه بیشتر این زیست بوم کمک کرده و خواهد کرد.

وی افزود: همچنین از دیگر نکات ویژه و شاید منحصر به فرد این زیست بوم، ورود خیرین و واقفین در تامین زیرساخت‌های مورد نیاز شرکت‌های دانش بنیان و فناور است که تاکنون توانسته‌اند بخشی از نیاز این شرکت‌ها را به زیرساخت‌های صنعتی و سایر موضوعات مرتفع سازند.

مدیر مرکز رشد فناوری تربت‌حیدریه گفت: اهدای هزار مترمربع زمین برای زیرساخت صنعتی در 2 فاز، 400 متر مربع فضای عرضه و فروشگاهی و نیز اهدای 10 مترمربع مزرعه الگویی - تحقیقاتی که در اختیار شرکتهای فناور و دانش بنیاد قرار گرفته از جمله لطفهای افراد خیر است.

جمشیدیان با اشاره به انتخاب شعار سال از سوی مقام معظم رهبری گفت: توجه ویژه معظم‌له به حوزه دانش‌بنیان و توسعه فناوری را می‌توان از اصلی‌ترین دلایل رشد این شرکت‌ها در کشور دانست.

وی گفت: هر چند به فرموده ایشان هنوز در ابتدای این مسیر قرار داریم و بلحاظ کمی و کیفی تا رسیدن به سطح مطلوب فاصله زیادی وجود دارد، اما  تاکیدات ایشان در توجه به فعالیت‌های دانش‌بنیان و فناورانه را نیز می‌توان به وضوح در بیانیه گام دوم انقلاب مشاهده کرد.

جمشیدیان تصریح کرد: همچنین توجه ویژه به عرصه دانش‌بنیان در شعار امسال نیز از دیگر اقدامات ارزشمند ایشان در توجه دادن مسوولین، جوانان و نخبگان و آحاد مردم به این عرصه بوده که انشاءالله خیرات و برکات زیادی را در پی خواهد داشت.

وی گفت: شاید بتوان گفت بعد یک دهه تاکیدات مقام معظم رهبری به عرصه اقتصاد، عرصه دانش‌بنیان به عنوان عامل جهش در رشد و قوام اقتصادی مطرح شده که می‌تواند کشور را از گزند هجمه‌های اقتصادی مصون دارد و در جنگ اقتصادی چند سال اخیر به خوبی دیده شد که شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور توانستند در قامت چریک‌های این جنگ وارد شده و تهدیدهای بسیاری را از مرتفع کرده و فرصت‌های بسیاری را ایجاد کنند.

مدیر مرکز رشد فناوری تربت‌حیدریه گفت: در کنار تلاش مضاعف شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور به تولید محصولات با تکنولوژی بالا و همینطور قابل رقابت در بازارهای داخلی و جهانی، اعتماد و اطمینان مردم و مسئولین به این شرکت‌ها از نکات حائز اهمیت در توسعه فعالیت‌های دانش بنیانی است.

جمشیدیان افزود: تلاش برای ظرفیت‌سازی جدید برای افزایش بازیگران این عرصه مانند آموزش و ایجاد امید و انگیزه در جوانان، از نکات اصلی توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیانی محسوب می‌شود که توجه متولیان امر مانند دانشگاه‌ها و حتی آموزش و پرورش را می‌طلبند.

وی افزود: دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی با در اختیار گذاشتن تمامی ظرفیت‌های خود و نیز تدوین سیاست‌های تشویقی برای فعالیت‌های دانش بنیان و فناورانه برای اعضای هیات علمی و دانشجویان، می‌توانند باعث رشد قابل توجهی بلحاظ کمی و کیفی در حوزه دانش بنیان شوند و در کنار دانشگاه‌ها، دستگاه‌های دولتی نیز باید توجه به فعالیت‌های دانش‌بنیانی و فناورانه را در دستور کار خود قرار دهند.

جمشیدیان بیان داشت: به عنوان مثال رفع موانع برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، تسهیل در اخذ مجوزها، به اشتراک گذاشتن تمام زیرساخت‌ها و استفاده از محصولات و خدمات این شرکت‌ها بخشی از اقداماتی است که باید توسط این دستگاه‌ها صورت پذیرد‌.

وی افزود: همچنین توجه به عرصه‌های مغفول مانده برای فعالیت‌های دانش‌بنیان و فناورانه مانند عرصه کشاورزی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفته، از دیگر موضوعاتی است که باید مورد توجه همه دست‌اندرکاران امر قرار گیرد.


http://navidtorbat.ir/fa/News/17438/نقش-مهم-خیرین-تربت-حیدریه-در-حمایت-از-شرکت‌های-دانش-بنیان-و-فناور
بستن   چاپ