مدیرکل حمایت از تولید صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی:
هنرمندان انفرادی صنایع دستی تحت پوشش بیمه روستایی وعشایری هستند
چهارشنبه 8 شهريور 1402 - 20:30:20
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- موضوع معیشت، مباحث بیمه و به خصوص بیمه تکمیلی، از جمله بدیهی‌ترین مشکلات هنرمندان انفرادی صنایع دستی است.

به گزارش نوید تربت، مدیرکل حمایت از تولید صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی، در نخستین نشست تخصصی هنرمندان حوزه سنگ‌های قیمتی خراسان رضوی که به میزبانی تربت‌حیدریه برگزار شد، افزود: طبق قانون، بیمه تامین اجتماعی دارای محدودیت سنی (تا 50 سال) است و بیمه تکمیلی نیز تنها گروه را تحت پوشش قرار می‌دهد،لذا ابتدا به ساکن با توجه به مزیت‌های بیمه روستایی عشایری، با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای، هنرمندان صنایع دستی را تحت پوشش این بیمه قرار دادیم و همچنین از شرکت‌های بیمه سلامت و بیمه مکمل درمان استعلام کردیم و نهایتاً یک بسته بیمه‌ای ارایه تا مشکل هنرمندان برطرف شد.

محمدحسین عسکرپورگفت:یکی از اقدامات مهم وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی، ایجاد "تشکل‌های تخصصی صنایع دستی" با هدف حمایت‌های مادی و معنوی از هنرمندان صنایع دستی در سرتاسر کشور است. 

وی ادامه داد: اکنون520 هزار هنرمند ایرانی در 18 گروه - رشته صنایع دستی که زیر مجموعه 299 رشته‌ صنایع دستی است، مشغول فعالیت هنری هستند.

عسکرپور گفت: متاسفانه 480 هزار نفر از این هنرمندان به صورت انفرادی فعالیت دارند و در نتیجه این وزارت‌خانه در قالب انفرادی، به هیچ وجه قادر نیست از این هنرمندان حمایت کند.

وی ادامه داد: بر این اساس و حسب وظیفه ذاتی خود بنا را بر ایجاد تشکل‌های تخصصی دیدیدم و در نخستین قدم در حال ایجاد تشکل رودوزی، چاپ و  منسوجات سنتی با جامعه طراحان کشور هستیم. 

مدیرکل حمایت از تولید صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی در ادامه گفت: مزیت دیگر شبکه‌سازی و ایجاد تشکل‌های تخصصی آن است که هنرمندان براساس سابقه کار و تجربه خود گریدبندی (مقیاسی برای ارزش‌یابی) می‌شوند تا با این شیوه هنرمندان در رده های مختلف طبقه‌بندی و در نتیجه انتقال تجربیات و دانش به شکل درست انجام می‌گیرد.

عسکرپور از کدگذاری کالاها به عنوان مزیت دیگر ایجاد تشکل‌های تخصصی یاد کرد و گفت: با این شیوه کالاها از حیث کیفیت، محل تولید و مشخصات تولیدکننده دارای شناسنامه شده و لذا حضور آنها در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی آسان‌تر می‌شود.

 

سومین نشست تخصصی استان با محوریت عقیق در تربت‌حیدریه

معاون صنایع‌ دستی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی نیز گفت: یکی از برنامه‌های معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی برگزاری میزهای تخصصی بر اساس مزیت‌های استان‌ها است و بر این اساس خراسان رضوی در زمینه گوهرسنگ‌ها و سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی به عنوان استان معین انتخاب شده‌است.

رضا ابراهیم‌نیا افزود: در همین راستا نخستین نشست نخصصی با محوریت سنگ هر کاره یا "آمفی‌بولیت" در مشهد و نشست دوم با محوریت سفال سرامیک که در گناباد برگزار شد.

وی با بیان اینکه سومین نشست تخصصی استان با محوریت عقیق امروز در تربت‌حیدریه دایر شد، افزود: بزودی نشست تخصصی چهارم با محوریت فیروزه در نیشابور برگزار خواهد شد.

ابراهیم نیا در پیوند با مزایای برپایی چنین نشست‌های تخصصی گفت: ایجاد ارتباط صمیمی بین هنرمندان و تشریک مساعی بین هنرمندان و صنعتگران با دستگاه‌های متولی، شناسایی و بررسی مشکلات و ایجاد راهکار با هم‌اندیشی برای رفع آنها از جمله این اهداف است.


http://navidtorbat.ir/fa/News/24528/هنرمندان-انفرادی-صنایع-دستی-تحت-پوشش-بیمه-روستایی-وعشایری-هستند
بستن   چاپ