پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir از زمان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در 30 اوت سال 2021 میلادی، یکی از جدی ترین نگرانی های کشورهای همسایه افغانستان و منطقه، افتادن تجهیزات نظامی جا مانده از این کشور به دست تروریستها بود.
به گزارش نوید تربت به نقل از خبرگزاری شفقنا ، اما به تازگی جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا این موضوع را کاملا انکار کرده است.
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا که روز سه شنبه در یک کنفرانس خبری در واشنگتن سخن می گفت، تأکید کرد که آن کشور هیچ تجهیزات نظامی که تروریستان بتواند از آن استفاده کند، در افغانستان بجا نگذاشته است.
جان کربی گفت که نیروهای آمریکایی پس از خروج از آمریکا، تنها شماری هواپیما، کامیون و تجهیزات فنی، همانند تجهیزات آتش نشانی در میدان هوایی کابل بجا گذاشتند که همه اش غیرقابل استفاده شده بود.
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در پاسخ به سئوالی در این مورد گفت: «تجهیزاتی که مردم میگویند آمریکایی ها بجا گذاشتهاند، تجهیزاتی بود که خیلی قبل از خروج ما به نیروهای امنیتی افغانستان منتقل شده بود.»
او افزود که این تجهیزات به نیروهای امنیتی افغانستان تعلق داشت و تجهیز و حمایت آنها بخشی از مأموریت نیروهای آمریکایی در افغانستان بود تا آنان بتوانند مسئولیت تأمین امنیت کشورشان را به عهده گیرند.
جا ماندن هفت میلیارد دلار تجهیزات در افغانستان
اظهارات سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در حالی بیان شده است که حدود هفت ماه پس از خروج سربازان آمریکایی از افغانستان، پنتاگون تأیید کرد که در افغانستان تجهیزات نظامی به ارزش بیش از هفت میلیارد دلار جا گذاشته است.
شبکه خبری «CNN» در آن زمان گزارش داد که یک نسخه از گزارش وزارت دفاع آمریکا به کنگره آن کشور را در مورد خروج از افغانستان دیده که در آن گفته شده این کشور به ارزش بیش از هفت میلیارد تجهیزات نظامی در افغانستان برجا گذاشته است.
براساس این گزارش، ایالات متحده از سال 2005 تا اوت 2021 در مجموع 18.6 میلیارد دلار تجهیزات به نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان (ANDSF) داده بود. از این مجموع، به ارزش 7.12 میلیارد دلار تجهیزات پس از پایان روند خروج آن کشور در 30 اوت 2021، در افغانستان باقی مانده است.
در گزارش وزارت دفاع امریکا آمده است که این تجهیزات شامل هواپیما، مهمات هوا به زمین، وسایل نقلیه نظامی، سلاح و تجهیزات ارتباطی است.
طبق این گزارش، بسیاری از تجهیزات باقی مانده در افغانستان به تعمیر و نگهداری تخصصی نیاز دارند که قراردادی های وزارت دفاع آمریکا قبلا در قالب دانش فنی و حمایتی به نیروهای افغانستان ارائه می کردند.
تجهیزات نظامی آمریکا در دست تروریستها
با وجود اینکه سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا جا گذاشتن تجهیزات نظامی در افغانستان و افتادن آن به دست تروریستها را رد کرده است، اما در روزهای اخیر مقامات کشورهای همسایه افغانستان این موضوع را تأیید کرده اند.
انور الحق کاکر، نخست وزیر مؤقت پاکستان در چهارم ماه جاری میلادی گفت که تجهیزات جامانده از آمریکا در افغانستان به دسترس شورشیان تی تی پی افتاده است و برای این کشور دردسر تازه خلق کرده است.
نخست وزیر مؤقت پاکستان گفته است که طیف گسترده از تجهیزات نظامی آمریکایی به دسترس این گروه قرار گرفته است، از جمله دوربین های دید در شب و سلاح های پیشرفته.
پیش از آن، سفیر پاکستان در واشنگتن نیز گفته بود که تجهیزات نظامی جامانده از آمریکا در افغانستان، به دسترس تروریستان قرار گرفته است.
در روزهای اخیر کشور تاجیکستان نیز اعلام کرد که پس از کشته شدن دو تروریستی که از خاک افغانستان وارد آن کشور شده بودند از نزد آنها سلاح های آمریکایی به دست آمده است.
کمیته امنیت ملی تاجیکستان اعلام کرد که از نزد این افراد تجهیزات آمریکایی از جمله سلاح های «M-16» و «M-4» به دست آمده است.
پیش از این مقامات ارتش هند نیز ادعا کرده بودند که سلاح ها و تجهیزات جامانده از آمریکایی ها در افغانستان، به کشمیر انتقال داده شده است.
چنین نگرانی های بارها از مقامات کشورهای منطقه نیز بیان شده است، اما آمریکا اکنون و پس از گذشت بیش از دو سال، با فرافکنی، مسئولیت جا گذاشتن این تجهیزات را به تروریستان، به گردن نیروهای امنیتی افغانستان می اندازد.
http://navidtorbat.ir/fa/News/24554/خروج-آمریکا-از-افغانستان؛-«از-انکار-جاگذاری-تجهیزات-نظامی-تا-دسترسی-تروریست-ها-به-سلاح-های-پیشرفته-آ