در نشست خبری مسؤلین دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه مطرح شد؛
چالش کمبود پزشک و آمبولانس در منطقه تربت حیدریه / افزایش 2 برابری تختهای بیمارستانی منطقه /تفکیک مرکز بهداشت از معاونت بهداشتی /لزوم تجهیز مرکز سرطان تربت‌حیدریه به 2 شتاب‌دهنده
دوشنبه 15 مرداد 1403 - 20:12:43
پایگاه خبری نوید تربت:http://www.navidtorbat.ir

در نشست خبری مسؤلین دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه مطرح شد؛

چالش کمبود پزشک و آمبولانس / افزایش 2 برابری تختهای بیمارستانی منطقه /تفکیک مرکز بهداشت از معاونت بهداشتی /لزوم تجهیز مرکز سرطان تربت‌حیدریه به 2 شتاب‌دهنده 

نوید تربت- حسن نیکنام- رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه از تکمیل زیرساخت‌های آموزشی، بهداشتی و درمانی در این منطقه خبر داد و گفت: بر این اساس و تنها در بخش تخت بیمارستانی، با افزایش 2 برابری مواجه شدیم.

به گزارش خبرنگار نوید تربت، دکترحسین ابراهیمی‌پور روز دوشنبه در نشست خبری افزود: این بدان معناست در سه سال اخیر بیمارستان  نهم دی با قدمت بیش از 50 سال صد تخت به مجموع 190 تخت قبلی آن اضافه و بیمارستان 272 تختخوابی امام حسین(ع) که مهر سال 1400 افتتاح شد، در مجموع پذیرای بیمارانی از منطقه جنوب خراسان رضوی و همچنین خراسان جنوبی هستند.

وی گفت: اکنون در مناطق روستایی و شهری مرکز بهداشت و جامع سلامت، در مجموع سه شهرستان تربت‌حیدریه، مه‌ولات و زاوه تحت پوشش این دانشگاه کم ندارد و تنها پروژه نیمه تمام در روستای کاهیجه زاوه است، به تعبیر بهتر، حوزه زیرساختی بهداشت و درمان منطقه تربت‌حیدریه کامل شده است.

ابراهیمی‌پور گفت: مرکز بهداشت تربت‌حیدریه نیز از معاونت بهداشتی جدا و این بدان معناست که 2 حوزه سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی کار خود را به صورت مستقل و جداگانه دنبال می‌کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه ادامه داد: یکی از اولویت‌های دولت شهید رییسی، موضوع پزشک خانواده بود که این کمبود در حوزه شهری با ایجاد زیرساخت‌های آن، فعال و تمام نقاط تربت‌حیدریه زون‌بندی شده و برخی پایگاهها شروع به فعالیت کرده و نزدیک به 90 نفر نیز به پرسنل این مجموعه درمانی، اضافه شدند.

ابراهیمی‌پور‌ در تبیین حوزه تصویربرداری نیز گفت: تا سال 90 در مجموع موجودی ما تنها 2 دستگاه سی‌تی‌اسکن بود و ظرف سه سال اخیر، 2 دستگاه پیشرفته خریداری و ضمن تجهیز بیمارستان رازی و با تغییری که در حوزه ام‌آر‌آی انجام شد،‌ امید می‌رود صف انتظار از 2 ماه به 2 هفته کاهش یابد.

وی ادامه داد: موافقت اصولی برای تجهیز بیمارستان امام حسین به دستگاه ام‌آرآی اخذ و قول مساعد تحویل دستگاه با تامین اعتبار از سوی وزارت بهداشت و بانک جهانی داده شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه به حوزه آموزش نیز  اشاره کرد و گفت: امسال حداقل سه رشته کارشناسی ارشد و 2 رشته پرستاری به این مجموعه درمانی اضافه خواهد شد و در عین حال موافقت اخذ رشته بهداشت حرفه‌ای نیز واصل شده است.

 

کمبود پزشک و آمبولانس از جمله چالش‌های پیش رو

رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه در ادامه از کمبود پزشک عمومی و متخصص به عنوان مهم‌‌ترین چالش این مجموعه بهداشی درمانی یاد کرد و گفت: در این حوزه مشکل اساسی تمدید نشدن قرارداد پزشکان است که بدلیل پایین بودن تعرفه‌ دولتی می باشد و لذا در رقابت با بخش خصوصی جذابیت حوزه دولتی کاهش پیدا کرده که مسوولان بالا دستی باید به آن توجه ویژه داشته‌باشند.

ابراهیمی‌پور شمار پزشکان عمومی تربت‌حیدریه را، 64 نفر اعلام و اظهار داشت: البته این تعداد نیز کاهش پیدا کرده و در زاوه نیز با کمبود پزشک مواجه هستیم که فراخوان نیز صادر شده، اما شوربختانه تنها یک نفر اعلام آمادگی کرده‌است.

وی تنها راه حل این معضل را، ارتقای جذابیت بخش دولتی عنوان کرد و افزود: علاوه بر این حداقل بین 30 تا 40 نفر به تخصص‌ها و فوق تخصص‌ها و همچنین 500 نفر دانشجو به ظرفیت سال‌های آینده افزوده شود.

 

مرکز سرطان تربت‌حیدریه نیازمند 2 شتاب‌دهنده 

رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه از مرکز سرطان واقع  بیمارستان امام حسین(ع) به عنوان یکی از پروژه‌های اولویت‌دار این دانشگاه یاد کرد و گفت: این مرکز خَیرساز و تاکنون علاوه بر کمک خَیر، دولت نیز 200 میلیارد ریال هزینه کرده و برای راه‌اندازی فاز نخست آن 80 میلیارد ریال دیگر نیاز است.

ابراهیمی‌پور فاز نخست پروژه را شامل راه‌اندازی مرکز شیمی درمانی عنوان کرد و گفت: این مرکز نیازمند 2 دستگاه شتاب‌ دهنده با اعتبار صد میلیارد ریال است و اخیرا در سفر معاون وزیر قول مساعد برای تامین یک شتاب دهنده اخذ تا حداقل برای انجام شیمی درمانی، به مرکز استان نیازمند نباشیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه از کمبود آمبولانس به عنوان دیگر چالش این مجموعه درمانی یاد کرد.


http://navidtorbat.ir/fa/News/27462/چالش-کمبود-پزشک-و-آمبولانس-در-منطقه-تربت-حیدریه-افزایش-2-برابری-تختهای-بیمارستانی-منطقه-تفکیک-مرک
بستن   چاپ