رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال‌شرق کشور:
سهم ایران در تولید زعفران جهان 90 درصد، سهم از تجارت زعفران 10 درصد
پنجشنبه 17 آبان 1403 - 20:55:17
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- علیرضا حسینی مقدم- مشاور وزیر و رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال‌شرق کشور گفت: با وجود اینکه سهم ایران در تولید زعفران جهان 90 درصد است، اما شوربختانه سهم کشورما از تجارت این محصول ویژه، تنها 10 درصد می‌باشد.

به گزارش نوید تربت،احمد معصومی‌فر روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از مزارع و شرکت‌های صادرکننده زعفران تربت‌حیدریه افزود: تلاش دستگاه وزارت امورخارجه راه‌گشایی برای توسعه صادرات زعفران ایرانی است و بر این اساس به دنبال ایجاد بازار خوب در چین و هندوستان برای این محصول خاص هستیم.

وی گفت:یکی از برنامه‌های معاونت اقتصادی این وزارت‌خانه نیز، رفع موانع صادراتی و ایجاد تمهیدات لازم برای تقویت آیند و روند دیپلمات‌های مقیم تهران و مشهد برای شرکت در چنین جشنواره‌هایی است.

معصومی فر ادامه داد:برپایی جشنواره محصولات خاص نظیر زعفران، پسته، انار و موارد مشابه، می‌تواند ابزار خوبی برای توسعه صنعت گردشگری و به تبع آن افزایش صارات این محصولات به دیگر کشورها باشد.

مشاور وزیر امورخارجه با اشاره به اینکه، پنجم آبان امسال و در روز ملی زعفران نیز، میزان دیپلمات‌های مقیم ایران در مشهد بودیم افزود:نشست موثر و مذاکرات خوبی در پیوند با تولید و صادرات زعفران مطرح و البته رایزنی‌های ما ادامه دارد.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت‌حیدریه نیز گفت: از ابتدای امسال تاکنون، 70 نفر گردشگر خارجی وارد این شهر شدند تا ضمن آشنایی با فرهنگ، آداب و رسوم و تاریخ این خطه، از نزدیک با موضوعات مرتبط با زعفران آشنا شوند.

علی محمدی افزود: دیروز میزبان 150 نفر خبرنگار و راهنمای گردشگری از سرتاسر استان و همچنین 22 نفر گردشگر خارجی بودیم و امروز نیز میزبان سرکنسول کشورهای  عربستان، ترکیه، عراق و پاکستان هستیم.

وی در بیان این که این برنامه‌ها ذیل برپایی جشنواره فرهنگی زعفران، است، گفت: همه ساله در آغاز فصل برداشت محصول زعفران، جشنواره و آیین خاصی برگزار می‌شود.

محمدی اضافه کرد: امسال نیز دهمین جشنواره‌های فرهنگی و گردشگری زعفران با محوریت تورهای گردشگری از سه‌شنبه شب هفته جاری آغاز و تا امشب ادامه دارد.

وی تصریح کرد: برنامه‌ها به منظور شناساندن و هویت بخشی به زعفران و در نهایت حمایت از قشر تلاشگر کشاورز این خطه، است.

به گفته محمدی: بازدید از بزرگترین بازار گل زعفران ایران، پژوهشکده ملی زعفران، نمایشگاه صنایع دستی و سوغات‌های زعفرانی و جاذبه‌های تاریخی و گردشگری شهرستان، از جمله برنامه‌های دهمین جشنواره گردشگری زعفران است.

 

برای نخستین بار در کشوراقدام به بهینه‌سازی مصرف زعفران کرده‌ایم

یک تولید و صادرکننده و نیز مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت زعفران که مجموعه کارآفرینی وی مورد بازدید دیپلمات‌های خارجی قرار گرفت، گفت: برای نخستین بار در کشور و با بهره‌گیری از تکنولوژی روز جهان، اقدام به بهینه‌سازی مصرف زعفران کرده‌ایم.

مسعود صباغ‌زاده افزود: تاکنون طبق شیوه سنتی مصرف، تبدیل رشته‌های زعفران به پودر به کمک هاون یا آسیاب و سپس خیساندن آن در آب گرم یا سرد و مصرف در غذا یا به صورت نوشیدنی بوده‌است.

وی گفت: غالبا مایه مازاد در یخچال نگهداری و لذا خاصیت خود را از دست می‌دهد، اما در شیوه نوین زعفران به صورت پودر صدرصد خالص و در بسته‌بندی بسیار کوچک تولید و هر بسته تا زمانی که باز نشده، خاصیت خود را از دست نخواهد اد.



http://navidtorbat.ir/fa/News/28731/سهم-ایران-در-تولید-زعفران-جهان-90-درصد،-سهم-از-تجارت-زعفران-10-درصد
بستن   چاپ