پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.irنوید تربت- داودشریفی- در جهت معرفی مفاخر و مشاهیر تربت حیدریه، بر اساس تفاهم شورای اسلامی شهر تربت حیدریه و شهرداری مشهد، خیابانی در حاشیه میدان 17 شهریور مشهد به نام آیت الله رجبعلی مروج تربتی نامگذاری شد.
به گزارش خبرنگار نوید تربت، ظهر امروز چهارشنبه آئین رونمایی از تابلوی خیابان آیت الله رجبعلی مروج تربتی با حضور خیر نیک اندیش مهندس مهدی مروج تربتی و چند تن از اعضای شورای شهر تربت حیدریه، در یکی از خیابانهای منتهی به میدان 17 شهریور مشهد برگزار شد.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تربت حیدریه در حاشیه مراسم رونمایی از تابلو این خیابان گفت: با پیگیریهایی که در یک سال گذشته صورت پذیرفته و بر اساس تفاهم شورای اسلامی شهر تربت حیدریه و شهرداری مشهد مقدس پس از نامگذاری خیابانی به نام آخوند ملاعباس تربتی (راشد)، امروز خیابان آیت الله رجبعلی مروج تربتی نیز در حاشیه میدان 17 شهریور نامگذاری شد.
مهدی زاهدی افزود:همچنین در سال جاری و در تفاهمی با شورای شهر تهران خیابانی به نام شیخ احمد تربتی (روحالقدس) نخستین خبرنگار شهید تاریخ ایران نامگذاری شد.
وی ادامه داد: همچنین دو خیابان دیگر به نام راشد تربتی و شهابی تربتی با تفاهمی که با شورای شهر تهران انجام گرفته در دستور کار است، از طرفی در شهر مقدس قم و همچنین شهر کرج سه نامگذاری دیگر از مفاخر و مشاهیر تربت حیدریه که خدمات ارزندهای به جهان اسلام داشتند را خواهیم داشت.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تربت حیدریه گفت: این اقدامات در راستای معرفی ظرفیتهای منطقه تربت حیدریه و همچنین علما و مشاهیری است که به جهان اسلام و همچنین ایران اسلامی خدمت کردند.
آیت الله رجبعلی مروج تربتی (زاده 1285تربت حیدریه - درگذشته 1349مشهد )، تحصیلات مقدماتی را در شهر تربت حیدریه و مشهد گذراند و در حوزه علمیه مشهد با مرحوم حسینعلی راشد تربتی، امین راشد ،محمود شهابی تربتی ،علی اکبر شهابی تربتی ،سید محمد باقر طباطبائی و جمعی دیگر نام آوران علم و فرهنگ مراوداتی داشته اند.
وی درسال 1312 عازم کشور عراق و سپس وارد حوزه نجف شد آیت الله مروج تربتی مدت سه سال در محضر آیت الله محمد حسین نائینی تلمذ نمود و مسئولیت امور شهریه طلاب حوزه نجف را عهده دار شد و حدود 18 سال در کنار آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی به جهان تشیع خدمت کرد.
از دیگر اساتید وی میتوان به آقای سید محسن حکیم،آقا ضیا عراقی،آیت الله شیرازی، آیت الله عبدالحسین رشتی اشاره کرد وی در سال 1333 به ایران و سپس به تربت حیدریه بازگشت و سالها به تدریس سطح عالی(رسائل و کفایه) و ترویج علوم فقه پرداخت و 16سال امامت مسجد شیخ یوسفعلی را بر عهده داشتند و سرانجام بر اثر کسالت برای معالجه به مشهد منقل شدند و در دی ماه 1349 هجری شمسی دار فانی را وداع گفتند.
شهید عبد الرسول مروج تربتی از شهدای دفاع مقدس و خیر نیک اندیش مهندس مهدی مروج تربتی فرزندان این عالم مجاهد می باشند.
http://navidtorbat.ir/fa/News/28915/نامگذاری-خیایان-حاشیه-میدان-17-شهریور-مشهد-به-نام-آیت-الله-مروج-تربتی