پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.irنوید تربت- علیرضا حسینی مقدم- معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان تربتحیدریه از بخشداران چهار بخش شهرستان خواست تا با هماهنگی اداره میراث فرهنگی، از هماکنون تدارک برپایی جشنواره دستاوردهای هنری، توانمندیهای فرهنگی و صنایع دستی، بازیهای بومی محلی، باورهای فرهنگی و خرده فرهنگها و نیز معرفی گویشها، آیین و سنن شهرستان را، در قالب چهار غرفه در بوستان پیشکوه فراهم سازند.
به گزارش نوید تربت، مجتبی شجاعی روز دوشنبه در جلسه ستاد خدمات سفر، زمان برپایی جشنواره را، 13 تا 30 بهن ماه جاری که مصادف با ایام دهه مبارک فجر و نیز هفته وحدت هست، اعلام نمود.
وی همچنین گفت: امروزه گردشگری در جهان دست کم بر 180 شغل در حوزههای مختلف به طور مستقیم تأثیرگذار میباشد و لذا شایسته است در این شهرستان نیز روی مولفه اشتغال پایدار مبتنی بر گردشگری تمرکز کنیم.
شجاعی افزود:لذا کلیه ارکان اجرایی ستاد خدمات سفر برای ایام نوروز برنامه خاص و برای طول سال نیز، برنامههایی تدارک ببینند که ضمن معرفی توانمندیهای فرهنگی و گردشگری، اشتغال پایدار را نیز برای این منطقه، رقم بزند.
برگزاری هفته فرهنگی تربت در مشهد
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربتحیدریه نیز گفت: علاوه بر جشنواره توانمندی روستایی، امسال جشنواره گردشگری خوراک 10 تا 12 بهمن در تربتحیدریه برگزار خواهد شد.
علی محمدی افزود: هفته نخست اسفند نیز هفته فرهنگی تربت در مشهد برگزار میشود.
وی گفت: بعد ارزیابی سه برنامه یاد شده که توسط کارشناسان میراث فرهنگی انجام خواهد شد، از غرفههای برتر دعوت میشود به منظور معرفی فرهنگ و آداب و رسوم مردم تربتحیدریه، نوروز امسال غرفه خود را مجددا در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد تهران دایر کنند.
رییس میراث فرهنگی تربتحیدریه در ادامه به معرفی داشتههای اقامتی و گردشگری این شهرستان اشاره و اظهار داشت: تعداد 16 باب اقامتگاه بومگردی، هشت واحد خانه مسافر، 15 باب مدرسه و آموزشگاه، سه واحد زایرسرا، هشت باب مهمانسرای ادارات، 6 حسینیه و بقاع متبرکه و چهار سالن ورزشی برای موارد اضطرای آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران است.
محمدی ظرفیت پذیرش روزانه در اقامتگاههای رسمی را، 600 نفر و غیرسمی را، چهار هزار نفر عنوان کرد.
وی همچنین گفت: با توجه به اینکه تربت حیدریه در مسیر تردد زایران مشهد واقع است، لذا باید به شکلی برنامهریزی شود که علاوه بر پذیرایی یا راهنمایی گردشگران و زایران عبوری، زمینه تشویق آنها برای ورود به تربتحیدریه و اقامت آنها نیز فراهم آید.
محمدی تصریح کرد: لذا شایسته است اداره راهداری با نصب تابلوهای معرفی اقامتگاههای بومگردی و مجموعههای تاریخی در مبادی ورودی، مخالفت و ممانعتی نداشتهباشد.
مدیر و مالک مجموعه تاریخی رباط علیا و اقامتگاه بومگردی تهمینه نیز به نمایندگی از فعالان حوزه گردشگری تربتحیدریه گفت: برخی افراد مستقر در ایستگاه نوروزی در مبادی ورودی شهرستان، نیازمند آموزش توسط میراث فرهنگی هستند تا بتوانند امکان اقامتی و گردشگری را بخوبی معرفی کنند.
محمدرضا کرمانی افزود: از دانشگاه علوم پزشکی نیز انتظار داریم از آنجا که رستورانها را به لحاظ بهداشتی رتبهبندی کردهاست، در قالب دفترچه راهنما یا تابلوهای سطح شهر رتبه رستورانها و اماکن پذیرایی را اعلام تا گردشگران بعد ورود به تربتحیدریه، فرصت پذیرایی در یک مکان بهداشتی را از دست ندهند.
وی در ادامه همچنین از هزینه پایین اجاره کلاس درس و امکانات محدودی که آموزش و پروش در مدارس ارایه میکند، انتقاد کرد.
کرمانی افزود: همه ساله و بخصوص در ایام نوروز، بخش خصوصی که امکانات ویژه را با قیمت واقعی ارایه میدهد، آموزش و پرورش خود را به عنون یک رقیب ظاهر ساخته و لذا شاهدیم حتی در برخی روزها اتاقهای خالی از مسافر در اماکن اقامتی، زیان جبران ناپذیر نصیب مالکان آن میکند.
http://navidtorbat.ir/fa/News/28951/تربت-حیدریه-آماده-برگزاری-جشنواره-توانمندیهای-فرهنگی-و-صنایع-دستی-می-شود