رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در نشست خبری:
سلامت مردم موضوع کشاکش و رقابت های سیاسی قرار نگیرد
يکشنبه 5 ارديبهشت 1400 - 18:03:36
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نباید اجازه داد در کشاکش منازعات سیاسی از سلامت مردم بعنوان یک اهرم استفاده شود.

به گزارش خبرنگار نوید خراسان،رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در نشست خبری افزود: مقابله کرونا باید در درون جامعه و توسط  خود مردم مدیریت شود، نه مراکز درمانی، در این صورت بسیاری از موانع بر سر راه کنترل این بیماری برداشته می شود.

دکتر حسین ابراهیمی پوردر این زمینه رسانه‌ها را ابزار اصلی در بحث فرهنگ‌سازی دانست و گفت: انتظار داریم خبرنگاران و اصحاب رسانه حوزه بهداشت و درمان را برای مدیریت مناسب بیماری کرونا همراهی کنند.

وی ادامه داد: رسانه ها و مطبوعات رکن اصلی حوزه سلامت هستند چراکه خواسته متخصصان حوزه سلامت را به جامعه و متقابلا مطالبات مردم را به متخصصان منتقل می کنند که نتیجه این اقدام توفیق برای حوزه سلامت است.

ابراهیمی پور گفت: پنجم اردیبهشت در هفته سلامت با عنوان "رسانه ها، آموزش و فرهنگ سازی" نام گرفته است، بحث کرونا فارغ از همه بدی هایش، بین حوزه سلامت و عموم مردم وفاق و همدلی ایجاد کرد و موضوع ایثار و ازخودگذشتگی و تلاش برای بهبود جامعه در همه اقشار جامعه ظهور و بروز پیدا کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه افزود: سال گذشته تنها بیمارستان رازی و نهم دی تربت حیدریه با 70 تخت می توانستند به بیماران کرونایی خدمت رسانی کنند اما اکنون با تلاش هایی که همکاران ما در حوزه درمان و ستاد کشیدند 200 بیمار را بدون هیچ مشکلی می توانیم درمان کنیم و اگر می بینیم که موج چهارم کرونا تاثیر آنچنانی در جمعیت زیر پوشش این دانشگاه نداشته، ناشی از زحمات همکاران ما در حوزه درمان و سلامت است.

ابراهیمی پور گفت: در حوزه تجهیزات در حالی که در ابتدای شروع کرونا فقط یک کپسول هشت تنی اکسیژن داشتیم اما اکنون 2 مخزن 20 تنی اکسیژن و یک دستگاه اکسیژن ساز داریم، در حوزه مربوط به دارو نیز تا سه ماه داروهای استراتژیک که برای کرونا لازم است را ذخیره کرده ایم و در حوزه بهداشت هم مراکز 16 ساعته را برای بیماران سرپایی در مناسب ترین مناطق راه اندازی کرده ایم.

وی با اشاره به اینکه چهار مرکز برای بیماران کرونایی داریم که برای جمعیت حدود 400 هزار نفری ما کافی است افزود: موضوع کرونا زمانی رفع می شود که بتوانیم همه جمعیت را واکسینه کرده و یا مردم پروتکل های بهداشتی را به درستی رعایت کنند تا زنجیره انتقال ویروس قطع شود ، غیر از این هیچ راه کار دیگری وجود ندارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: مشکل زمانی شروع شد که رعایت دستورالعمل های بهداشتی کاهش یافت، درحالی که اول اسفند سال قبل 90 درصد شهروندان از ماسک استفاده می کردند اما در هفته دوم عید نوروز این رقم به 50 درصد رسید.

ابراهیمی پور گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 4 هزار و 250 نفر در بخش های کرونایی مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه بستری شدند که از این تعداد 355 نفر جان خود را از دست دادند.

 

واکسناسیون جانبازان شیمایی و پاکبانان در اولویت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در مورد واکسیناسیون نیز گفت: بر اساس جدول زمان‌بندی وزارت بهداشت، مرحله پنجم واکسیناسیون در مجموعه تحت پوشش این دانشگاه به ماموران پاکبان اختصاص دارد که ماموران بالای 50 سال در اولویت هستند.

وی ادامه داد تزریق واکسیناسیون پاکبانان از نوع سینوفارم به تعداد هزار و 920 دوز واکسن تا هفته آینده ادامه به اتمام می رسد.

ابراهیمی پور با بیان این‌که تاکنون چهار مرحله واکسیوناسیون انجام و در مجموع هزار و 400 نفر واکسینه شدند، گفت: جامعه هدف در معرض خطر در این چهار مرحله به ترتیب کادر درمان بخش کرونا، جانبازان بالای 70 درصد، سالمندانی که به صورت تجمعی نگهداری می‌شوند و معلولانی که بهزیستی معرفی نموده است.

وی ادامه داد: بر اساس جدول تعیین شده توسط وزات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و در صورت ارسال، تا پایان آذرماه امسال بیش از 50 درصد جامعه هدف تحت پوشش این دانشگاه واکسن کرونا دریافت خواهند کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در ادامه گفت: تاکنون چهار نوع واکسن به این دانشگاه اختصاص یافته که عبارت از اسپوتنیک‌وی (روسی) ، بهارات (هندی) ، سینوفارم (چینی) و آسترازنکا (کره و سوئد) که به بخش بهداشت و درمان واکسن آسترزانکا تزریق شد.

 

آغاز فاز دوم واکسیناسیون کرونا با اولویت گروه های سنی و سالمندان

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه نیز در این نشست خبری گفت: از پایان این هفته با اعلام وزارت بهداشت فاز دوم واکسیناسیون کرونا شروع می شود که برای بخشی از جمعیت عمومی با اولویت گروه های سنی و سالمندان است اما برای فراخوان واکسیناسیون، اگر تاکنون کسی تشکیل پرونده سلامت نداده است به نخستین پایگاه سلامت و خانه بهداشت نزدیک منزلشان مراجعه کنند تا در اولویت دریافت واکسن قرار گیرند.

دکتر الهام بهره مند با تاکید بر ضرورت آموزش افزود: آموزش همگانی و آموزش سبک زندگی با کرونا به عنوان راهبرد سوم در گام پنجم مقابله با کرونا مطرح است، باید بتوانیم موارد لازم در مقابله با این بیماری را به مردم آموزش دهیم.

وی گفت: راهبرد چهارم در گام پنجم مقابله با کرونا حفاظت از گروه های آسیب پذیر مثل سالمندان، مادران باردار و افراد با بیماری زمینه ای است و راهبرد پنجم تقویت و درمان سرپایی است . باید تلاش کنیم بیماران در قسمت سرپایی درمان شوند و به همین دلیل مراکز 16 ساعته خود را تقویت کردیم ، نظارت بر پروتکل های بهداشتی راهبرد ششم ماست.


http://navidtorbat.ir/fa/News/13164/سلامت-مردم-موضوع-کشاکش-و-رقابت-های-سیاسی-قرار-نگیرد
بستن   چاپ