کاهش 50 درصدی برداشت زعفران در منطقه تربت‌حیدریه
دوشنبه 20 آذر 1402 - 20:48:29
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- امسال با کاهش بیش از50 درصد تولید زعفران در شهرستان تربت حیدریه مواجه بودیم، بطوری که میزان برداشت زعفران به 15.5 تن رسید.

به گزارش خبرنگار نوید تربت، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت‌حیدریه سرمای بی‌سابقه دی ماه پارسال، کاهش نزولات جوی در ابتدای امسال و خشکسالی تابستان را، از عمده‌ترین دلایل این کاهش عنوان کرد و افزود: البته این کمبود محدود به این منطقه نیست و در کل استان با کاهش تولید زعفران مواجه شدیم.

حسین محمدی سطح زیرکشت زعفران امسال شهرستان تربت‌حیدریه را، 9 هزار و 250 هکتار عنوان کرد و گفت: رتبه نخست سطح زیرکشت در این منطقه به شهرستان زاوه با 13 هزار و 900 هکتار اختصاص دارد.

وی افزود: میزان عملکرد ما در واحد سطح چهار کیلوگرم در شرایط عادی بود که شوربختانه امسال با بیش از50 درصد کاهش، مواجه شدیم.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه در ادامه گفت: البته در کنار عوامل یاد شده، شیوه آبیاری نیز در کاهش تولید زعفران موثر است زیرا تنها 25 درصد اراضی این خطه، با شیوه‌های نوین آبیاری می‌شوند.

محمدی خرده مالکی را اصلی‌ترین دلیل استقبال سرد زعفران‌کاران از اجرای سیستم‌های نوین آبیاری عنوان کرد و گفت: 75 درصد اراضی این خطه با سبک خورده مالکی اداره می‌شوند.

به گزارش نوید تربت، برداشت زعفران در منطقه تربت حیدریه به ترتیب در سه اقلیم سرد (رُخ)، معتدل (مرکزی و زاوه) و گرم (مه‌ولات) از 15 مهر آغاز می‌شود و تا اواخر آبان ادامه دارد.


http://navidtorbat.ir/fa/News/24822/کاهش-50-درصدی-برداشت-زعفران-در-منطقه-تربت‌حیدریه
بستن   چاپ