بزرگنمایی:
مدیر دانشنامه و مرکز اسناد اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: جلد نخست دانشنامه دفاع مقدس استان با ۳۰۰ مقاله ظرف سه سال و با اعتباری نزدیک به ۱۰ میلیارد ریال، مهرماه امسال به پایان رسید.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- علیرضا حسینی مقدم- مدیر دانشنامه و مرکز اسناد اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: تدوین جلد دوم دانشنامه دفاع مقدس استان با 400 مدخل اکنون مراحل پایانی را میگذراند و در سال آینده رونمایی خواهد شد.
به گزارش نوید تربت، جواد قاسمنظامیان در نشست منطقهای مسوولان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس منطقه جنوب خراسان رضوی که به میزبانی تربتحیدریه برگزار شد، افزود: جلد نخست دانشنامه دفاع مقدس استان با 300 مقاله ظرف سه سال و با اعتباری نزدیک به 10 میلیارد ریال، مهرماه امسال به پایان رسید.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی در زمره 2 استان برتر کشور در زمینه تهیه دانشنامه دفاع مقدس است، بیان کرد: البته اکنون تنها استان یزد کار تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان خود را به پایان رسانده که دلیل آن جمعیت کم و میزان بالای مشارکت جمعی است.
مدیر دانشنامه دفاع مقدس خراسان رضوی اضافه کرد: با وجودی که فاصله خراسان بزرگ نسبت به استان یزد تا خط مقدم جبهه نزدیک به 16 هزار کیلومتر است، اما سه استان خراسان 24 هزار شهید در دوران دفاع مقدس تقدیم کرده اند و لذا تدوین دانشنامه با این حجم زیاد زمانبر است.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم کار تدوین دانشنامه خراسان رضوی را به پایان برسانیم، باید 2 هزار مدخل شامل روستاها، دستگاههای اجرایی، نقش فرمانداریها، نقش شهدا، نقش روستاییان و موارد مشابه را در نظر گرفت.
قاسم نظامیان تصریح کرد: در این میان نقش و مشارکت جامعه دانشگاهی بسیار مهم است تا بتوان یک اثر ماندگار و جاودان در حوزه دفاع مقدس خلق کرد.
وی از مسوولان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تربتحیدریه خواست تا سال آینده جلد نخست دانشنامه دفاع مقدس این شهرستان را حداقل در 80 مدخل به پایان برسانند.
تولید و نشر ارزشهای دفاع مقدس متناسب با ذائقه نسل امروز
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان تربتحیدریه کار در حوزه دفاعمقدس را عمقی و ریشهدار دانست و گفت: اما دستاندرکاران این حوزه باید در نظر داشته باشند، زمانی در کارشان موفق خواهند شد که با رعایت ذائقه نسل امروز، به تهیه تولیدات فاخر بپردازند.
مجتبی شجاعی افزود: این بدان معناست که نباید خود را محدود به یک حوزه خاص و بر اساس سلیقه یک گروه خاص حرکت کرد.
وی بیان کرد: امروز دشمن منتظر یک خلاء است تا بیدرنگ آن را پر کند، بنابراین باید از همه حوزههای فرهنگی نظیر موسیقی، تئاتر، سینما کمک گرفت و هیچ حوزهای را خالی نگذاریم.
وی همچنین از دستاندرکاران هفته فرهنگی تربتحیدریه خواست غرفهای را به معرفی دستاوردهای دفاع مقدس این شهرستان اختصاص دهند.
پیشتازی منطقه تربتحیدریه در تقویم انقلاب اسلامی ثبت شود
مسوول نمایندگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تربتحیدریه نیز گفت: امروز میزبان مسوولان نمایندگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس شهرستانهای خواف، رشتخوار، زاوه و مهولات هستیم تا با همفکری و تشریک مساعی، به رفع چالشها و مباحث مرتبط با تدوین دانشنامه دفاع مقدس بپردازیم.
مهدی باقرزاده افزود: همچنین یک کارگاه آموزشی نگارش و تدوین مطالب تاریخ شفاهی تدارک دیده شده است.
وی با بیان اینکه منطقه تربتحیدریه 2 هزار و 162 شهید تقدیم نظام اسلامی کرده است، ادامه داد: تبیین این همه رشادت تنها با زبان کافی نیست و نیازمند انجام کار جمعی از سوی دیگر دستگاهها نیز هست.
مسوول نمایندگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تربتحیدریه گفت: با وجودی که تربتحیدریه شهر پیشتاز انقلاب است، ولی هنوز نتوانستیم آن را در تقویم انقلاب اسلامی کشور به ثبت برسانیم.