بزرگنمایی:
در حالی که شهر تربت حیدریه دارای ۴۸ دوربین نظارتی و ثبت تخلف است.روستای صنوبر این شهرستان با جمعیت ۲۵۰۰ نفر به تنهایی دارای ۱۴ دوربین نظارتی می باشد.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- علیرضا حسینی مقدم- در حالی که شهر تربت حیدریه دارای 48 دوربین نظارتی و ثبت تخلف است.روستای صنوبر این شهرستان با جمعیت 2500 نفر به تنهایی دارای 14 دوربین نظارتی می باشد.
به گزارش خبرنگار نوید تربت،عضو شورای اسلامی بخش مرکزی شهرستان تربتحیدریه و شورای اسلامی روستای صنوبر گفت: در این روستا تعداد 14 عدد دوربین مداربسته نظارتی با اعتبار بیش از 2 میلیارد ریال اعتبار نصب شدهاست.
علیاکبر رستمی افزود: از این مبلغ 1.5 میلیلیارد ریال از منابع داخلی دهیاری و بقیه از محل مشارکت مردمی تامین اعتبار شدهاست.
وی ادامه داد: تعداد 11عدد دوربین نظارتی در امکان عمومی اعم از آرامستان، بوستان و معابر اصلی نصب شده و سه عدد نیز دوربین پلاک خوان است که در ورودی و خروجی روستا نصب شده است.
رستمی دلیل نصب این تعداد دوربین در یک روستا را تامین امنیت گردشگران عنوان کرد و گفت: به دنبال چند فقره سرقت، پیشنهاد خرید و نصب دوربین در شورا مطرح و بعد از تصویب، بلافاصله انجام شد.
وی اضافه کرد: این روستا به دلیل داشتن زیبایی کمنظیر در فصل برداشت ریواس (اردیبهشت ماه)، همه ساله تنها در این فصل پذیرای بیش از پنج هزار نفر گردشگر از داخل و خارج استان خراسان رضوی است.
رستمی ادامه داد: رودخانه معروف "شصتدره" از ارتفاعات این روستا سرچشمه گرفته و زیبایی بینظیری را باعث و همین موجب شده تا صنوبر به نگین سرسبز تربتحیدریه نیز مشهور شود.
وی با بیان اینکه غار «ماپری" یا "ماهپری» در 19 کیلومتری شمالغربی تربتحیدریه و در نزدیکی این روستا قرار دارد، گفت: بر اساس یافتههای باستانشناسی، صنوبر از نخستین سکونتگاههای این منطقه در دوران ماقبل تاریخ است.
به گفته رستمی، غار ماپری یکی از نمونههای متعددی به شمار میرود که حکایت از رد پای انسان ماقبل تاریخ در منطقه تربتحیدریه دارد.
عضو شورای اسلامی شهرستان تربتحیدریه تصریح کرد: جاری بودن آب رودخانه در تمام فصول سال در روستای صنوبر، وجود باغهای میوه و قرار گرفتن خانههای مسکونی به صورت پلکانی، از دیگر جاذبههای دیدنی این روستا به شمار میرود.
رستمی از "ریواس" و "سیب" صنوبر به عنوان محصولات ویژه استان خراسان رضوی یاد کرد و گفت: همه سال در اردیبهشت ماه جشنواره بومی محلی گیاهان دارویی با محوریت ریواس به میزبانی روستای صنوبر برگزار و به دنبال ملی شدن جشنواره ریواس هستیم.
وی اضافه کرد: دهه فجر امسال نیز نخستین جشنواره غذای «سنتی پولانی» را برگزار کردیم.
رستمی در معرفی موقعیت جغرافیایی و جمعیت این خطه نیز گفت: صنوبر از توابع بخش مرکزی تربتحیدریه واقع در جنوب خراسان رضوی و در دهستان بالاولایت، در فاصله 17 کیلومتری مرکز این شهرستان قرار دارد.
وی افزود: مساحت روستای صنوبر 41 کیلومتر مربع و جمعیت آن افزون بر 2500 نفر است که در قالب حدود 300 خانوار به شغل کشاورزی مشغول هستند.