بزرگنمایی:
رییس اتاق اصناف شهرستان تربتحیدریه گفت: تمرکز بر انجام اقدامات سلبی و به ویژه پلمپ واحدهای صنفی به تنهایی کارگشا نیست و درشرایط دشوار اقتصای کنونی چه بسا تبعات روانی منفی از خود در جامعه برجای گذارد.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- علیرضا حسینی مقدم- رییس اتاق اصناف شهرستان تربتحیدریه گفت: تمرکز بر انجام اقدامات سلبی و به ویژه پلمپ واحدهای صنفی به تنهایی کارگشا نیست و درشرایط دشوار اقتصای کنونی چه بسا تبعات روانی منفی از خود در جامعه برجای گذارد.
به گزارش نوید تربت، حسن سلطانی روز شنبه در نشست خبری افزود: اصناف این خطه همچون دیگر واحدهای صنفی برای فروش شب عید خود اقدام به خرید با چک زماندار کردهاند و حال از دایره انصاف به دور است که واحد صنفی به دلیل گران یا کمفروشی تعطیل شود.
وی گفت: کارنامه اصناف تربتحیدریه بیانگر آن است که از فردای پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز، پشتیبان حاکمیت بوده و هستند.
سلطانی افزود: حاکمیت و بخصوص نماینده عالی دولت در این شهرستان شایسته است امروز که اوضاع اقتصادی اصناف تحت تاثیر مسایل کلان کشور زیاد خوب نیست، دست این عزیزان را گرفته و به منظور اخذ تسهیلات بانکی برایشان، راه گشایی کند.
رییس اتاق اصناف تربتحیدریه ادامه داد: ما نیز در چارچوب قانون و با انجام گشتهای مشترک با اداره صمت، وظایف نظارتی خود را به نحوه مطلوب انجام و چنانچه واحد صنفی نسبت به مقررات صنفی بیاعتنایی کند، با متخلفان برخورد میشود.
سلطانی اضافه کرد: اکنون نزدیک به 13 هزار واحد صنفی در قالب 42 اتحادیه در چهار بخش توزیعی، خدماتی، تولیدی و خدمات فنی این شهرستان فعالیت دارند که 46 درصد اصناف در بخش توزیعی، 24 درصد در تولیدی، 18 درصد در بخش خدمات فنی و 12 درصد در حوزه خدماتی فعالیت دارند.
خواسته اصناف شفاف شدن مالیات است
معاون اتاق اصناف تربتحیدریه نیز از شفاف نبودن مالیات به عنوان یکی از مشکلات این روزهای اصناف یاد کرد و گفت: بر همین اساس در سالهای اخیر اصناف این خطه بارها از سازمان امور مالیاتی خواستار شفافسازی بوده و هستند.
علیرضا احمدیان افزود: انتظاری که از نماینده عالی دولت داریم آن است که در تصمیمسازیها، از اصناف نظرخواهی کند تا رضایت شهروندان و اصناف حاصل شود.
وی از نبود ثبات پولی به عنوان مشکل دوم اصناف یاد کرد و گفت: فعالیتهای اقتصادی با تراز مثبت در سایه ثبات پولی شکل میگیرد و طبعا وقتی چنین ثباتی وجود نداشتهباشد، اصناف قادر به برنامهریزی و به تبع آن رشد بنگاههای اقتصادی نخواهیم بود.
به گفته احمدیان اینک واحدهای صنفی این خطه با کاهش ارزش دارایی و سرمایه خود مواجه و نتیجه آن وارد شدن زیانهای سنگین به این افراد است.
وی از تورم موجود در کشور، به عنوان مشکل سوم اصناف یاد کرد و گفت: در این بین واحدهای صنفی کوچک و متوسط، بیش از سایر واحدها از کاهش ارزش پولی که گریبان اقتصاد کشور را گرفته، رنج میبرند.
معاون اتاق اصناف تربتحیدریه افزود: تورم، کمبود کالا و ایراد در نظام توزیع، نقص در زنجیره تامین و تولید و سایر موارد اینچنینی را با خود به همره دارد و لذا بدیهی است، مهار نشدن تورم، واحدهای صنفی را درگیر و ضمن تهدید کسب و کارها، به سایر ابعاد اقتصادی بازار نیز لطمه وارد خواهد کرد.
احمدیان گفت: تورم همچنین قدرت خرید مردم را کاهش داده و اکنون بازار تربتحیدریه درگیر رکود سنگینی است.
وی افزود: برخی تصور میکنند اصناف از عوامل ایجاد تورم در بازار هستند و حال آنکه صاحبان مشاغل نه تنها در ایجاد و افزایش نرخ تورم نقشی ندارند، بلکه خود نیز از این موضوع در عذاب هستند.
احمدیان گفت: اکنون با شرایط اقتصادی پیش آمده و به دلیل همین موج تورم، اصناف تربتحیدریه 50 تا 60 درصد سرمایه خود را از دست دادهاند و بنابراین شرایط فعلی، به تمام حلقههای بازار آسیب رساندهاست.