بزرگنمایی:
رییس کمیسیون حمل و نقل و خدمات شهری شورای شهر تربتحیدریه گفت: سال گذشته شهرداری تربتحیدریه حدود ۷ میلیارد تومان بابت جریمه ساخت و ساز غیر مجاز در خارج محدوده شهری دریافت نموده است.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- حسن نیکنام- رییس کمیسیون حمل و نقل و خدمات شهری شورای شهر تربتحیدریه گفت: سال گذشته شهرداری تربتحیدریه حدود 7 میلیارد تومان بابت جریمه ساخت و ساز غیر مجاز در خارج محدوده شهری دریافت نموده است.
به گزارش خبرنگار نوید تربت به نقل از ایرنا، سیدجمال یوسفزاده در حاشیه بازدید میدانی از وضعیت ساخت و ساز در حاشیه شهر افزود: این میزان بر اساس قیمت منطقهای مصوبه شده در تقویم املاک، محاسبه و دریافت شدهاست.
وی مجموع ساخت و ساز غیرمجاز خارج محدوده در این حوزه شهری در سال گذشته را کمتر از پنج مورد عنوان کرد و گفت: این موارد غالبا در زمان تاریکی شب انجام میشد که روز بعد پرسنل اجراییات شهرداری افراد خاطی را به کمیسیون ماده 100 معرفی میکنند.
یوسفزاده افزود: علاوه بر این تعداد 20 مورد مالکان اراضی قدیمی به صورت مخفیانه یا آگاهانه بعد فک پلمپ اقدام به تکمیل و مسکونی کردن املاک قدیمی خود در خارج محدوده کردند که برابر مقررات لوازم کار آنها جمعآوری و نیز بابت فک پلمپ به دادسرا معرفی شدنئ.
وی اضافه کرد: حتی چند ملک که چندین سال بلاتکلیف بود و رای کمیسیون ماده 100 را برای اجرای تخریب داشت، با مشقات فراوان، به اجرا درآمد.
یوسفزاده با بیان اینکه متاسفانه حدود70 درصد ساخت و سازهای بدون مجوز خارج یا داخل محدوده مربوط به بازه زمانی سال 1401 و 1402 است، گفت: مالکان و به خصوص سودجویان و فرصت طلبان با واریز مبلغی ناچیز در داخل یا خارج محدوده شهری تحت عنوان پروانه دیوارکشی، اقدام به ساخت و ساز کردند.
فقدان پلیس ساختمان در تربتحیدریه
رییس کمیسیون حمل و نقل و خدمات شهری شورای شهر تربتحیدریه در ادامه از نبود پلیس ساختمان به عنوان یک بازوی نظارتی و اجرایی برای پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در داخل و خارج محدوده شهری یاد کرد.
یوسفزاده افزود: نبود این تشکیلات منسجم و قانونمند موجب شده تا امروز حتی آمار تقریبی از میزان ساخت و سازهای غیر مجاز در این شهر نداشتهباشیم.
وی اضافه کرد: اما تقریبا تعداد ساخت و سازهای خارج از محدوده که دارای فیش واریزی هستند، کمتر از صد مورد است که البته بسیاری نیز تنها برای دیوارچینی اراضی خود، مجوز دریافت کردهاند.
شناسایی اراضی و املاک بر اساس کد جیآیاس
رییس کمیسیون حمل و نقل و خدمات شهری شورای شهر تربتحیدریه همچنین گفت: چندین سال است که شهرداری این خطه به دنبال استقرار یک سیستم رایانهای برای ممیزی املاک است.
یوسفزاده افزود: با راهاندازی این سیستم در پیکره شهرداری تربتحیدریه، شناسایی اراضی و املاک بر اساس کد جیآیاس (مکان یاب تحت وب) و کد جینف(درگاه خدمات الکترونیک GNAF، برای یافتن کد پستی و احراز شناسایی اماکن از سوی پست راهاندازی شده) دارای پلاک و موقعیت جغرافیایی آنها مشخص خواهد شد.
وی ادامه داد: بزودی شهرداری با شرکتهایی که دارای چنین امکاناتی هستند، وارد مذاکره خواهد شد و در صورت تحقق، بعد نقشه تفصیلی طرح جامع شهری، مهمترین اقدام در این نهاد خدمات اجتماعی است.
یوسفزاده افزود: در شرایط کنونی، تنها برای کنترل و بازدید میدانی به شرط آنکه تخریب ساخت و ساز غیرمجاز در خارج محدوده شهری انجام نشود، نزدیک به صد میلیون ریال برای شهرداری هزینه در بر دارد که شامل: هزینه گشتزنی، خودوی نیسان، مامور اجراییات، مامور انتظامی، حقوقی و قضایی است.
وی ادامه داد: اگر هم حکم تخریب صادر شود، بنا به وسعت زمین بین 500 میلیون تا یک میلیارد ریال هزینه تخریب هر ملک برای شهرداری خواهد بود.
یوسفزاده تصریح کرد: غالبا به ندرت پیش میآید که شهرداری قادر باشد هزینه تخریب را از مالکان دریافت کند.