پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.irنوید تربت- الیاس اصغری: با نگاهی به شعار روز جهانی افراد دارای محدودیت متوجه یکی از مهمترین نیازهای اساسی آنها که فراگیر بودن و دسترس پذیری است می شویم.
مناسب سازی فضاهای شهری یکی از مهمترین اقداماتی است که برای کمک به زندگی گروه های هدف در کشور می توان انجام داد.افراد آسیب دیده ای که به خاطر محیط نامناسب زندگی امکان خروج راحت و بدون نیاز به کمک را از منزل ندارند و برای هر بار خروج به کمک اطرافیان نیازمند می باشند ، آلام درونی این افراد آنها را دچار انزوا و خانه نشینی می کند،در حالی که با مناسب سازی و دسترس پذیری محیط زندگی و فضاهای شهری امکان فعالیت و تردد آنها را می توان آسان و راحت نمود.
کم توانان گروه های هدف از دیگر افراد عادی جامعه جدا نیستند و باید به نیازهایشان احترام گذاشت،
در واقع باید مناسب سازی و دسترس پذیری فضاهای شهری برای همه ی آحاد جامعه فراهم باشد.
بهزیستی محور مسئولیت و سلامت اجتماعی
کم توانان یک جامعه با محدودیت های خاص مواجه هستند،این افراد از قوای حسی، بینایی، شنوایی و جسمی محدودیت دارند اما این محدودیت ها نباید باعث تبعیض و کم توجهی از سوی مدیران اجرایی و تصمیم گیر باشد.عدالت اجتماعی باید رنگ واقعیت به خود بگیرد و گروه های هدف از امکانات رفاهی،آموزشی،اشتغال و ورزشی بهره ببرند.
واژه ی معلول و معلولیت باید از فرهنگ و ساختار گفتاری و نوشتاری حذف و واژه ای انسانی با نیازهای ویژه جایگزین آن شود.
اگر سازمان بهزیستی در راستای فرهنگ سازی و اهداف سازمانی خود اقدام به نامگذاری واژه ای جدید نماید آنگاه این گروه بزرگ جمعیتی از نظر نامگذاری هیچ تفاوتی با سایر شهروندان نخواهد داشت زیرا همه ی ما انسان هایی با تیازهای ویژه هستیم.
اداره بهزیستی تربت حیدریه تا چه حد در جهت حقوق اولیه ی کم توانان گام برداشته
یک سال دیگر از سیستم مدیریتی بهزیستی تربت حیدریه گذشت و اداره ی بهزیستی و در راس آن مدیریت در راستای اهداف سازمانی و مسیر توانمندسازی،مهارت های فردی زندگی و تلفیق اجتماعی،آموزش خانواده های تحت پوشش و آشنایی با حقوق اولیه ی کم توانان هیچ گونه عملکرد سازمانی و فعالیت مثبتی از خود نشان نداده است
نقطه ای که امروز متاسفانه اداره ی بهزیستی تربت حیدریه به لحاظ هنر مدیریتی و عملکرد سازمانی در آن قرار گرفته است در مقایسه با شهرستان های دیگر استان خراسان رضوی با فاصله ی بسیار زیاد قرار دارد که بسیار خطرناک و هشدار دهنده می باشد.
فعالیت های غیر مرتبط سازمانی و عدم حمایت در راستای توانمندسازی و برابرسازی فرصت ها و جلوگیری از فعالیت های گروه های ورزشی، فرهنگی و هنری، بی توجهی به گروه های هدف و نداشتن طرح و برنامه در حوزه ی توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR)، عدم نظارت دقیق و کارشناسی شده بر مراکز مثبت زندگی تحت پوشش این اداره و... از دلایل اصلی و بهم ریختگی سیستم این مجموعه می باشد
اداره ی بهزیستی تربت حیدریه نیازمند تغییر و تحول اساسی و ساختاری می باشد تا در مسیر رشد و توسعه و رفع موانع موجود در حوزه های مناسب سازی و توانمندسازی، زنان و اشتغال که از اهداف اصلی سازمان بهزیستی می باشد فعالیت برنامه ریزی شده داشته باشد.
لازم است نماینده ی عالی دولت در شهرستان طبق سخنان اخیر خود با کم کاری و سیاسی کاری مدیران اجرایی برخورد نماید اما عملا در حوزه ی بهزیستی هیچگونه اخطار و تذکری داده نشده است.
چند سوال از مدیریت اداره ی بهزیستی تربت حیدریه
از نگاه تخصصی و کارشناسی شده طرح چند سوال از مدیریت اداره ی بهزیستی شهرستان ضرورت است:
برش شهرستانی تربت حیدریه در برنامه ی راهبردی عملیاتی سازمان بهزیستی در سال 1401 چگونه گذشت؟
چند درصد طرح ها و برنامه های مختلف از برنامه ی راهبردی عملیاتی بهزیستی عملیاتی شده است؟
قوانین مربوط به حقوق افراد دارای محدودیت تا چه اندازه به این افراد و خانواده هایشان اطلاع رسانی شده است ؟ در این زمینه چه اقدامات عملیاتی در مبحث آموزش حقوق حقه ی افراد کم توان به آنها داده شده است؟
برنامه های بهزیستی در افق و سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در 1404 کجاست؟جایگاه بهزیستی در این سند چشم انداز در کجا قرار دارد؟
آیا طرحFLE در بهزیستی تربت حیدریه اجرا شده است؟
http://navidtorbat.ir/fa/News/24804/باید-به-نیازهای-کم-توانان-احترام-گذاشت-بهزیستی-تربت-حیدریه-تا-چه-حد-در-جهت-حقوق-اولیه-ی-کم-توانان-گ