آتش زدن مزارع بعد از برداشت محصول ممنوع است
پنجشنبه 21 تير 1403 - 08:43:56
پایگاه خبری نوید تربت:http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- بهروز ممدوحی- رئیس مرکز جهاد کشاورزی جلگه رخ تربت حیدریه از ممنوعیت آتش زدن مزارع بعد از برداشت محصول در این منطقه خبر داد.

سید محمد نجفی به خبرنگار نوید تربت،گفت: با توجه به آغاز برداشت محصولات گندم و جو مشاهده می‌شود برخی از کشاورزان اقدام به آتش زدن مزارع و سوزاندن بقایای گیاهی می‌کنند که به مرور زمان باعث کاهش پایداری، افزایش فرسایش خاک، کاهش حاصلخیزی خاک و محصول می‌شود.

وی  با بیان اینکه آتش زدن کاه و کلش و پس چرای مزارع توسط کشاورزان بعد از برداشت محصول ممنوع است گفت: کشاورزان بعد از برداشت محصولات خود اجازه آتش زدن پس چرای مزارع را ندارند.

رئیس مرکز جهاد کشاورزی جلگه رخ افزود: با توجه به اینکه فصل برداشت گندم، جو و کلزا در سطح منطقه  آغاز شده است و خشک شدن زود علف‌های هرز حاشیه مزارع و مراتع و همچنین سابقه آتش سوزی‌های عمدی و غیر عمدی مزارع در سنوات گذشته،لازم است تا کشاورزان نسبت به این امر اهتمام بیشتری داشته باشند.

نجفی  با بیان اینکه لازم است کشاورزان منطقه رخ  هرچه سریعتر بعد از برداشت محصول با انجام عملیات شخم و دیسک نسبت به حذف علف‌های هرز خشک حاشیه مزارع خود اقدام کنند ادامه داد: آتش زدن بقایای گیاهی علاوه بر آلودگی محیط زیست موجب فقیرترشدن خاک از نظر مواد آلی، کاهش حاصلخیزی خاک، از بین رفتن حشرات مفید و شکارگر، فشردگی خاک در اثر کاهش درصد مواد آلی و رطوبت خاک، کاهش تبادلات گازی خاک و کاهش جمعیت انواع میکروارگانیسم‌های خاک می‌شود.

رئیس مرکز جهاد کشاورزی بخش جلگه رخ بر لزوم اهمیت اطلاع رسانی مناسب و نصب بنر همچنین ارائه هشدار‌های کافی به صورت مستقیم و یا از طریق بخشداری ها، شورا‌های اسلامی روستا‌ها و دهیاری‌ها و رسانه‌های عمومی به زارعین تاکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت خاک و حفظ محیط زیست افزود: از آنجایی که 70 درصد مواد آلی خاک از بقایای گیاهی تشکیل شده است، سوزاندن بقایای گیاهی موجب کاهش جذب عناصر غذایی توسط ریشه ها، کاهش ظرفیت نگهداری آب و راندمان مصرف آن، کاهش نفوذپذیری و فعالیت میکروارگانیسم های خاک می شود.

نجفی  با اشاره به آغاز برداشت غلات از مزارع منطقه رخ ، از کشاورزان به خصوص گندمکاران در خواست کرد ضمن مشاوره با  کارشناسان و مروجان جهاد  کشاورزی به منظور آگاهی از مزایای حفظ کاه و کلش و باقیمانده محصولات کشاورزی در خاک و معایب سوزاندن بقایای گیاهی بر تولید، خاک زراعی و محیط زیست نسبت به بکارگیری راهکارهای جایگزین اقدام کنند.

رئیس مرکز جهاد کشاورزی جلگه رخ در پایان   خاطر نشان کرد: جهت حفظ خاک می توان با کارنده های کشت مستقیم در بقایا نیز کشت کرد و قدمی بزرگ برای حفظ محیط زیست و پایداری تولید برداشت.


http://navidtorbat.ir/fa/News/27386/آتش-زدن-مزارع-بعد-از-برداشت-محصول-ممنوع-است
بستن   چاپ