پایگاه خبری نوید تربت:http://www.navidtorbat.ir سال 1403 سال جهش زیرساختهای آبفا در شهرستان تربتحیدریه/ خدمت آبفا بلعیده می شود/ کسری آب هنوز حرف نخست را میزند/ زونبندی برای شهروندان سختی کوتاه و رضایتمندی ابدی به همراه دارد/ تصفیهخانه شهرک ولیعصر امسال بهمن ماه به بهرهبرداری میرسد/ کسب درآمد از لجن های فاضلاب
نوید تربت- نیکنام/غضنفری- مدیرعامل آب و فاضلاب تربتحیدریه با ذکر اینکه آبفا تنها شرکتی است که خدماتش بلعیده می شود،گفت: ظرف 18 ماه اخیر دولت هزار و 720 میلیارد ریال اعتبارات برای تامین آب شهری و روستایی و نیز شبکه فاضلاب این شهرستان در نظر گرفته که تخصیص اعتبارات هنوز ادامه دارد.
به گزارش خبرنگاران نوید تربت، علیرضا عباسی روز چهارشنبه در جریان بازدید اصحاب رسانه مشهد و تربتحیدریه از تاسیسات شبکه توزیع آب و تصفیهخانه فاضلاب شهرک ولیعصرتربتحیدریه افزود: اهمیت این ارقام زمانی بیشتر مشخص میشود که مسوولان بالادستی بدانند اکنون منطقه جنوب خراسان رضوی و به خصوص تربتحیدریه از حیث منابع آبی در وضعیت هشدار قرار دارد و مهمتر اینکه اقتصاد این خطه مبتنی بر کشاورزی و دامپروری است.
وی در تبیین وضعیت موجود گفت: تمام برنامهریزی برای پنج شهر و 124 روستای شهرستان تربتحیدریه با 56 منبع تامین آب در شهر و 52 منبع آب روستایی است.
عباسی افزود: بر این اساس اکنون با 473 کیلومتر طول خطوط انتقال این خطه، هزار و 200 کیلومتر شبکه توزیع و 64 هزار مترمکعب مخازن، به 68 هزار و 378 مشتراک شهری و 30 هزار و 645 مشتراک روستایی خدمات ارایه میدهیم.
سال 1403 سال جهش زیرساختهای آبفا در شهرستان تربتحیدریه
وی از سال 1403 به عنوان سال جهش زیرساختهای آبفا در شهرستان تربتحیدریه یاد کرد و گفت: این در شرایطی بود که برخی پروژهها رها یا نیمه تمام ماندهبود، اما با این حال امسال پروژها در سطح وسیعی عملیاتی و در حال بهرهبرداری میباشد.
عباسی در ادامه به برنامهریزی در حوزه تولید، انتقال، توزیع و هوشمندسازی اشاره و اظهار داشت: در ابتدای ورود به شرکت آبفا، بعد بررسی تمام فعالیتها در دهه 90 برای مطالعات و برنامهریزی در این چهار حوزه اقدام کردیم که اکنون نتایج آن را در سطح شهر شاهد هستیم.
وی در گام نخست به حوزه تولید اشاره و بیان کرد: طرح آبرسانی به تربتحیدریه در سال 1400 را به مدت سه سال تمدید کردیم که اکنون علاوه بر چهار حلقه چاه جعفرآباد که تجهیز و وارد مدار آبرسانی شد، چاههای زندان، بوستان ملت، صنوبر، قندشتن، بهارستان، گوجی و اسفیوخ و شماره یک و چهار به بهرهبرداری رسیده و یا در حال بهرهبرداری است.
کسری آب هنوز حرف نخست را میزند
مدیرعامل آب و فاضلاب تربتحیدریه گفت: اکنون با وجود فعالیت 24 ساعته منابع آبی، توان تولید ما622 لیتر بر ثانیه است ولی هنوز 28 لیتر برثانیه کسری داریم، که اگر فعالیت ما به 20 ساعت تقلیل یابد، رقم کسیری اعلام شده، به 90 لیتر بر ثانیه افزایش خواهد یافت.
عباسی ادامه داد: در حوزه اصلاح خطوط انتقال، ظرف 2 سال اخیر با لوله 600 میلیمتر چدنی به طول 2 هزار و 500 متر پارسال انجام و امسال نیز هزار و 500 متر دیگر در حال اجراست.
وی افزود: همچنین امسال پروژه ارتقای 2 ایستگاه پمپاژ آب در مسیر انتقال با اعتبار 400 میلیارد ریال در حال اجرا میباشد.
زونبندی سختی کوتاه و رضایتمندی ابدی
مدیرعامل آب و فاضلاب تربتحیدریه توزیع عادلانه آب را در گرو اجرای طرح زونبندی دانست و گفت: در گام نخست زون شماره یک در بولوار شهید بهشتی اجرا و مردم اثرات آن را نیز امسال احساس کردند و در عین حال فاز دوم پروژه زونبندی نیز در بولوار خرمشهر و میدان 22 بهمن اکنون با 150 میلیارد ریال اعتبار در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه در طرح زونبندی سوم، بولوار شهید باهنر را برنامهریزی کردیم، افزود: در عین حال گاهی اخذ مجوزات برای اجرای پروژهها علاوه بر اینکه زمان را از ما میگیرد، مسیر اجرای پروژه را نیز با چالش مواجه میکند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تربتحیدریه بیان کرد: در حوزه ذخیرهسازی، مخازن شهر تربتحیدریه کم و پاسخگوی جمعیت نبود و لذا نخستین مخزن پنج هزار مترمکعبی در منطقه قندشتن تا 2 ماه آینده به بهرهبرداری میرسد، ضمن اینکه مخزن پنج هزار مترمکعبی دیگری، در منطقه اسفیوخ تا 2 سال دیگر نیز احداث میشود.
عباسی به مشکل آب برخی روستاها نیز اشاره کرد و افزود: حوزه آب روستای رودخانه پارسال تحویل آبفا شد و روستاهای فِرِزق، عباسآباد و بَکاول هم سال آینده تحویل خواهد شد.
وی گفت: احداث مخزن و خط انتقال و شبکه توزیع روستای رودخانه با اعتبار 40 میلیارد ریال در دستور کار قرار گرفته که البته نیازمند اعتبارات بیشتری است.
تصفیهخانه شهرک ولیعصر امسال بهمن ماه به بهرهبرداری میرسد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تربتحیدریه در پیوند با پروژههای فاضلاب نیز گفت: تصفیه خانه شماره یک تربتحیدریه با ظرفیت 12 هزار مترمکعب در شبانهروز فعال است.
عباسی با بیان اینکه اکنون طرح مطالعاتی مدول دوم رو به پایان است، افزود: مدول دوم با صرف اعتبار 2 هزار و 500 میلیارد ریال توسط سرمایهگذار بخش خصوصی راهاندازی و بر این اساس 13 هزار مترمکعب به ظرفیت آن اضافه خواهد شد.
وی در ادامه به ساخت 2 تصفیهخانه فاضلاب دیگر اشاره کرد و گفت: تصفیهخانه فاضلاب شماره 2 در شهرک ولیعصر(عج) با ظرفیت پنج هزار و 700 مترمکعب در شبانهروز و با اعتبار 850 میلیارد ریال اکنون 78 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بهمن امسال به بهرهبرداری میرسد.
عباسی اضافه کرد: همچنین تصفیهخانه شهر نسر با ظرفیت 500 مترمکعب در شبانهروز و اعتبار 250 میلیارد ریال تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
کسب درآمد از لجن های فاضلاب
وی همچنین گفت: در حوزه فاضلاب، سرمایهگذار دغدغه فروش پساب را داشت که تیرماه 401 قرارداد شرکت سرمایهگذار با فولاد رخ منعقد و اکنون از مجموع 100 کیلومتر خط فاضلاب تنها 40 کیلومتر مانده که تا پایان امسال به اتمام خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تربتحیدریه ادامه داد: از دیگر مشکلات تصفیه خانه فاضلاب بوی نامطبوع آن و نارضایتی ساکنان پایین دست شهر بود که با راه اندازی سامانه تغلیظ لجن، تبدیل به کیک و کود کشاورزی شده و توسط یک شرکت دانشبنیان بومی در تربتحیدریه این کود تهیه و اکنون وارد بازار فروش شدهاست.
http://navidtorbat.ir/fa/News/27532/سال-1403-سال-جهش-زیرساختهای-آبفا-در-شهرستان-تربتحیدریه-خدمت-آبفا-بلعیده-می-شود-کسری-آب-هنوز-حرف