روز ملی گندم و نان فرصتی برای توجه بیشتر به امنیت غذایی کشور است
يکشنبه 31 فروردين 1404 - 21:37:57
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- حسن نیکنام- معاون رییس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه گفت: ‌نامگذاری یک روز در تقویم ملی کشور‌ به نام روز ملی گندم، فرصتی برای توجه بیشتر از لحاظ تامین امنیت غذایی و رشد اقتصادی کشور است.

 به گزارش نوید تربت، علیرضا قادری در جریان بازدید از گندم‌‌زارهای بخش جلگه رُخ و برپایی کارگاه آموزشی که به مناسبت روز ملی گندم انجام شد، افزود: اکنون از مجموع حدود 13 هزار هکتار سطح زیرکشت غلات این خطه، سهم گندم آبی پنج هزار و 850 هکتار و سطح زیرکشت گندم دیم،2 هزار و 500 هکتار و تقریباً چهار هزار و 500 هکتار به کشت جو اختصاص دارد که این رقم نسبت به سال زراعی قبل، تغییر محسوسی ندارد.

وی در پیوند با برنامه بازدید آموزشی از مزارع گندم این منطقه نیز گفت: برنامه آموزشی ترویجی با هدف معرفی پژوهش‌های نوین و مفید در حوزه تولید گندم، انتقال دستاوردهای تحقیقاتی در زمینه به‌نژادی، به‌زراعی و شیوه‌های نوین مبارزه با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز، تبیین اهمیت تولید آرد و نان کامل و اصلاح الگوی مصرف و در نهایت جلوگیری از ضایعات نان است.

قادری از چهار محصول گندم، جو، برنج و سیب‌زمینی به عنوان محصولات استراتژیک مورد نظر سازمان خوارو بار جهانی یاد کرد و گفت: در این بین گندم جزو اصلی‌ترین محصول در چرخه زنجیره امنیت غذایی می‌باشد.

وی افزود: از این رو ‌نامگذاری یک روز در تقویم ملی کشور‌ به نام روز ملی گندم، فرصتی برای توجه بیشتر از لحاظ تامین امنیت غذایی و رشد اقتصادی کشور است.

مدیر جهاد کشاورزی به برنامه این اداره در مبارزه با سن گندم نیز اشاره و اظهار داشت: پارسال نه تنها میزان خسارت ناشی از سن غلات در این شهرستان صفر بود، بلکه حتی شاهد افزایش تولید محصول به میزان 38 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل بودیم.

قادری افزود: این در حالی است که اگر برنامه عملیاتی مبارزه با سن غلات اجرا نشود، همه ساله شاهد خسارت کاهش محصول بین 40 تا 60 درصد خواهیم بود.


http://navidtorbat.ir/fa/News/30214/روز-ملی-گندم-و-نان-فرصتی-برای-توجه-بیشتر-به-امنیت-غذایی-کشور-است
بستن   چاپ