بزرگنمایی:
به همت و ابتکار مدیر اقامتگاه بومگردی شومانی حصار، برای اولین بار جشن آبانگان و آیین سنتی چولی قزک بصورت با شکوه در این روستا بر گزار شد.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- داود شریفی- به همت و ابتکار مدیر اقامتگاه بومگردی شومانی حصار، برای اولین بار جشن آبانگان و آیین سنتی چولی قزک بصورت با شکوه در این روستا بر گزار شد.
فهیمه مهاجری ضمن ابراز خرسندی از استقبال غیر قابل تصوراهالی حصار و شهروندانی که از دیگر نقاط شهرستان و استان برای دیدن این مراسم آمده بودند، به خبرنگار نوید تربت گفت: هدف از اجرای اینگونه آئین های سنتی، علاوه بر زنده نگه داشتن فرهنگ کهن کشور و این دیار، شاد کردن دل مردم است.
مدیر اقامتگاه بومگردی شومانی حصار افزود: استقبال بسیار عالی مردم از این مراسم، موجب شده که به فکر اجرای برنامه های مشابهی که به سنت دیرینه و اداب و رسوم فراموش شده این دیار مربوط می شود باشیم.
رئیس اداره میراث فرهندگی و گردشگری تربت حیدریه نیز گفت: سیاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، حمایت و زنده نگه داشتن سنت ها و آداب و رسوم کهن مردم است.
علی محمدی ضمن بی نظیر دانستن استقبال مردم از این آئین با توجه به سردی هوا و شرایط جوی، افزود: سعی می کنیم از برگزاری اینگونه مراسمات فرهنگی حمایت معنوی و مالی بعمل آید.
وی ادامه داد: برنامه دیگر ما تلاش برای ثبت ملی آیین سنتی چولی قزک روستای حصار خواهد بود.
فعال فرهنگی و شاهنامه پژوه تربت حیدریه نیز در توضیح جشن آبانگان و آیین سنتی چوی لغزک به خبرنگار نوید تربت گفت: در باور ایرانیان آب، سپنتا (مقدس) است و هیچگاه نباید آن را آلوده کرد.
دکتر علمداران افزود:ایرانیان باستان برای برگزاری جشن آبانگان به کنار رودها و جویها رفته و به شادی می پرداختند.
وی گفت: براساس نوشته ها، سربازان ایرانی هرگاه سربازان شکست خورده را تعقیب می کردند با اینهمه چون به رودخانهای می رسیدند می گذاشتند که آنها فرار کنند چون ایرانیان نمیخواستند آب را آلوده کنند.
به گزارش نوید تربت،مراسم جشن آبانگان و آیین سنتی چوی لغزک از میان رودخانه حصار با خواندن شعر درخواست باران از خدا و رها کردن قرص های نان از بلندی به سوی آب رودخانه و نیز رقص و شادی آغاز و سپس جمعیت و کودکانی که سرود دعای باران را می خواند کوچه های روستا را طی نموده و بقیه مراسم را در محل اقامتگاه بومگردی شومانی اجرا نمودند.