بزرگنمایی:
کارشناس مسئول بهبود تغذیهٔ جامعهٔ معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه از خطر افزایش وزن وچاقی در سنین بالای ۱۸ سال خبرداد.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت-اصغر غضنفری -کارشناس مسئول بهبود تغذیهٔ جامعهٔ معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه از خطر افزایش وزن وچاقی در سنین بالای 18 سال خبرداد.
به گزارش خبرنگار نوید تربت،سمانه یوسفی مقدم بااعلام این خبر گفت: نزدیک به 60 درصد از افراد بالای 18 سال که برای انجام مراقبتهای بهداشتی خود به مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه مراجعه کردهاند، مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند.
وی همزمان با روز جهانی دیابت با اشاره به اینکه اضافه وزن و چاقی یکی از مهمترین عوامل بروز بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت میباشد، افزود: اضافه وزن و چاقی با کاهش حساسیت به انسولین و افزایش التهاب بدن خطر ابتلا به دیابت نوع دو را بالا برده و بهدنبال آن با افزایش فشار خون، افزایش سطح کلسترول و تریگلیسیرید خون، میتواند در بروز و پیشرفت بیماریهای قلبی و عروقی نیز نقش بهسزایی داشته باشد.
وی با بیان اینکه بر طبق تحقیقات صورت گرفته کاهش وزن حتی به میزان پنج تا 10 درصد وزن فعلی با کاهش التهاب، بهبود حساسیت به انسولین و کنترل فشار خون نقش محافظتی قابل توجهی بر پیشگیری و کنترل دیابت و به دنبال آن بیماریهای قلبی عروقی خواهد داشت، اذعان داشت: کاهش دریافت کالری با حفظ تعادل مواد مغذی مهمترین راهکار کاهش وزن است، بطوریکه فقط با کاهش پنج درصد از انرژی دریافتی روزانه میتوانید 15 کیلوگرم کاهش وزن را در سال تجربه کنید.
وی ادامه داد: پنج درصد از انرژی روزانه معادل پنج قاشق غذاخوری برنج، 30 گرم نان و جایگزین کردن غذاهای کم چرب به جای غذاهای پرچرب است.
این مقام مسئول افزایش مصرف فیبر برای ایجاد احساس سیری و محدود کردن مصرف غذاهای فرآوری شده و قندهای ساده را از دیگر راهکارهای کاهش وزن برشمرد و تصریح کرد: غذاهای حاوی فیبر شامل سبزیجات، میوهها، نانهای تهیه شده از آرد سبوس دارو حبوبات هستند و غذاهایی مانند سوسیس، کالباس، همبرگر، پیتزا و فستفودهای سرشار از پنیرهای پرچرب، انواع نوشیدنیهای گازدار، آبمیوههای صنعتی، انواع سسها و... نقش مهمی در افزایش چاقی و اضافه وزن در افراد دارد.
یوسفیمقدم تاکید کرد: نوشیدن مقدار مناسب آب و مایعات، افزایش فعالیت بدنی و انجام تمرینهای مقاومتی، خواب کافی و پرهیز از بیداریهای افراطی شبانه، پرهیز از رژیمهای سخت و کوتاه مدت میتواند با افزایش سوختوساز بدن و کمک به کاهش اشتها در کاهش وزن کمک کننده باشد.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیهٔ معاونت بهداشت دانشگاه خاطرنشان کرد: در نهایت داشتن یک سبک زندگی سالم که مجموعهای از عادتهای غذایی درست، تغذیهٔ سالم، تحرک بدنی و توجه به سلامت روان است، میتواند فرد را در رسیدن به وزن مطلوب کمک کند.