بزرگنمایی:
از مجموع ۱۵ نفر پرسنل شاغل در این واحد خدمات اجتماعی، تنها سه نفر غسال مرد و ۲ نفر غسال زن حق سختی کار دریافت میکنند.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- علرضا حسینی مقدم- با توجه به نوع شغل ، شایسته است مسوولان بالادستی، کار در آرامستان را جزو مشاغل سخت و زیانآور در نظر بگیرند.
به گزارش نوید تربت،سرپرست آرامستان شهرداری تربتحیدریه افزود: از مجموع 15 نفر پرسنل شاغل در این واحد خدمات اجتماعی، تنها سه نفر غسال مرد و 2 نفر غسال زن حق سختی کار دریافت میکنند.
محمود اسداللهی گفت: این در حالی است که سایر همکاران نیز در طول روز شاهد صحنههای دردآور که در روح و روان آنها تاثیر بسیار منفی میگذارد، قرار دارند.
اسداللهی با بیان اینکه حتی گاه کارکنان بخش اداری مورد توهین و الفاظ غیراخلاقی از سوی برخی خانوادههای متوفی قرار میگیرند، افزود: از همکارانم بارها خواستهام به احترام آن عزیز از دست رفته، خویشتن داری کنند و شرایط روحی خانواده متوفی را مقدم بر حال خود بدانند.
وی در رابطه با کار افراد غسال نیز گفت: این عزیزان در حالی که بهترین خدمات (غسل و کفن) را برای عزیز ازدست رفته خانواده متوفی انجام میدهند، اما شوربختانه هنوز مورد بدترین نگاه از سوی افراد جامعه نسبت به خود هستند.
اسدللهی اضافه کرد: این بدان معناست که برخی همکاران و به خصوص افراد غسال عنوان شغلی خود را از شهروندان و حتی خانواده خویش پنهان میکنند.
غسال زن: فرزندم که از شغلم با خبر شده مرتب شستشویی دستهایم را کنترل می کند
سرپرست آرامستان شهرداری تربتحیدریه به نقل از یکی از بانوان غسال گفت: "از وقتی فرزندم از شغلم با خبر شده، در هر وعده پخت غذا به آشپزخانه میآید تا ببیند آیا دستهایم را میشویم یا نه" و اسداللهی اضافه کرد: سایر همکاران نیز از آنجا که وقت زیادی از عمر خود با افراد متوفی و در یک فضای شیون و فریاد میگذرانند، چنان در معرض فشار روحی قرار گرفتهاند که به اذعان خودشان، در برخورد با خانواده دچار مشکل و نابسامانی اخلاقی قرار گرفتهاند.
اسداللهی همچنین اضافه کرد: حداقل سه نفر شامل یک راننده، یک نگهبان و یک غسال مرد و در صورت نیاز یک نفر غسال زن نیز اضافه میشود، باید شبها در آرامستان به حالت آمادهباش بسر برند.
وی اذعان کرد: این بدان خاطر است که طبق قانون در حوادث رانندگی، به محض آنکه کارشناس فوریتهای پزشکی اورژانس 115 تشخیص دهد فرد دچار سانحه فوت شده، وظیفه خود را تمام شده تلقی و بلافاصله همکاران من باید برای جمع کردن اعضای بدن فرد متوفی در صحنه تصادف حاضر شوند.
وضعیت فنی و عمرانی آرمستان جوادالائمه(ع) مورشک تربتحیدریه
سرپرست آرامستان شهرداری تربتحیدریه با بیان اینکه ارایه خدمات اکنون با کمک پنج دستگاه آمبولانس انجام میشود، به وضعیت عمرانی آرمستان این خطه پرداخت و گفت: تنها غسالخانه موجود شهرستان تربتحیدریه در آرامستان جوادالائمه(ع) واقع در پنج کیلومتری تربتحیدریه نزدیک روستای مورشک از توابع بخش مرکزی این شهرستان قرار دارد.
اسداللهی با بیان اینکه آرامستان سال 1382 در زمینی به مساحت 36.5 هکتار احداث شد، گفت: از این میزان 20 هکتار جنگل و در طرح توسعه قرار دارد، 12.5 هکتار قبرهای عمومی و چهار هکتار باقی مانده نیز به قبرهای خانوادگی اختصاص دارد.
عدم استقبال شهروندان تربت حیدریه از قبرهای 2 طبقه
وی افزود: هر چند در تربتحیدریه از قبرهای 2 طبقه استقبال نمیشود، اما با توجه به شرایط اقتصادی، شایسته است خانوارها را به سمت استفاده از قبرهای 2 طبقه تشویق کنیم.
اسداللهی تصریح کرد: اکنون 12هزار نفر در این آرامستان دفن و این رقم تنها شامل افرادی است که بعد انجام آیین غسل و کفن، بستگان آنها ترجیح دادهاند در همین مکان دفن شوند، در حالی که بسیاری بعد مراسم مزبور، عزیز از دست رفته خود را برای تدفین به مکان دیگری منتقل میکنند.
وی متوسط افراد فوتی در این شهرستان را بر اساس میزان مراجعه به غسالخانه، دست کم پنج نفر در روز اعلام و اظهار کرد: بعد انجام مراسم غسل و کفن، جسد در سردخانه نگهداری و خانواد متوفی منتظر صدور جواز دفن از سوی پزشکی قانونی مستقر در این مکان میمانند.
اسداللهی در بخش دیگری گفت: در مدت 10 ماهی که مسوولیت این مرکز خدمات اجتماعی را بر عهده گرفتهام، مبلغ 500 میلیون ریال برای نورپردازی محوطه آرامستان هزینه تا فضای اینجا بسیار روشن و از فاصله دور براحتی دیدهشود.
وی افزود: همچنین مبلمان شهری محوطه بروز و بلوک بندی جدیدی انجام تا هنگام عبور مرور شهروندان از لابلای قبرها، کسی مجبور به پا گذاشت روی مزار افراد متوفی و در نتیجه بیاحترامی به آنها نشود.
ساماندهی قطعه، هنرمندان، نامآوران و ایثارگران نیز،از دیگر اقداماتی بود که اسداللهی به آنها اشاره داشت.
در مدت نزدیک به سه ساعت اقامت خبرنگار ما در آرامستان، هیچ خانوادهای برای انجام مراسم غسل و تدفین عزیز از دست رفته خود مراجعه نکردند و لذا تهیه گزارش تصویری از این بخش، ابتر باقی ماند.