بزرگنمایی:
در سال زراعی گذشته تولید گندم تربت حیدریه۳۸ درصد افزایش یافت و بر این اساس از مجموع هشت هزار و ۸۵۰ هکتار سطح زیرکشت گندم آبی و دیم، ۲۷ هزار تن تولید مازاد بر مصرف کشاورزان خریداری و متوسط عملکرد به حدود پنج تن در هکتار رسید.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- علیرضا حسینی مقدم- معاون رییس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه گفت: از مجموع 91 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی این خطه، حدود 38 هزار هکتار آبی، هزار و 550 هکتار وسعت اراضی باغی و بقیه به صورت آیش و اراضی دیم است که از این میزان در سال بطور متوسط 370 هزار تن تولیدات زراعی و باغی و 60 هزار تن تولیدات دامی و طیور بدست میآید.
به گزارش نوید تربت، علیرضا قادری در کارگاه آموزشی هشتمین کاروان ترویج بهرهوری ویژه الگوی کشت ملی که همزمان با روز جهانی خاک و بیمه برگزار شد، افزود: این حجم تولیدات در راستای تامین امنیت غذایی و به تبع آن در سایه امنیت خاک، به دست میآید.
وی گفت: در سال زراعی گذشته همچنین تولید گندم شهرستان 38 درصد افزایش یافت و بر این اساس از مجموع هشت هزار و 850 هکتار سطح زیرکشت گندم آبی و دیم، 27 هزار تن تولید مازاد بر مصرف کشاورزان خریداری و متوسط عملکرد به حدود پنج تن در هکتار رسید.
قادری ادامه داد: این نهاد خدمات روستایی در راستای بهرهوری از منابع آب و خاک، تاکنون 22 هزار هکتار از اراضی کشاورزی را به سیستم نوین آبیاری مجهز کرده که نتیجه آن صرفهجویی 30 درصدی در مصرف آب بودهاست.
وی با بیان اینکه در حوزه منابع طبیعی نیز، کارهای خوبی انجام شده، گفت: در جنوب این شهرستان 10 هزار هکتار به عنوان کانون فرسایش بادی شناسایی و سال 97 در ردیف اعتبارات ملی قرار گرفت.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه در تبیین کارگاه آموزشی یک روزه نیز گفت: مفهوم کاروان ترویج بهرهوری، بسیج گسترده محققان، کارشناسان و مروجان کشاورزی برای حضور در عرصههای تولید محصولات کشاورزی، برقراری ارتباط و پاسخگویی به سووالات است.
وی جریانسازی اجتماعی برای نهادینهسازی فرهنگ الگوی کشت ملی محصولات کشاورزی در کشور را از جمله اهداف برگزاری این کارگاه آموزشی عنوان کرد.
پاسخگویی به سووالها و ابهامهای کشاورزان در مورد برنامه الگوی کشت ملی محصوالات زراعی سال 1404- 1403 ، مسئلهیابی و ارایه راهکارهای علمی و فناورانه برای حل آنها از دیگر اهدافی بود که قادری به آنها اشاره داشت.
قادری همچنین گفت: اکنون در سطح چهار بخش مرکزی، رخ، بایگ و کدکن این شهرستان، بیش از 17 هزار و340 بهرهبردار در بخش تولید محصولات زراعی و باغی فعالیت دارند.
قادری سطح زیرکشت اهم محصولات غالب این خطه را، شامل: پنج هزارو 800 هکتار گندم، سه هزار و 800 هکتار جو، سه هزار و 200 هکتار چغندرقند، هزار و 500 هکتار سیبزمینی، سه هزار هکتار پسته و 9 هزار و 200 هکتار زعفران عنوان کرد.
فرماندار شهرستان تربتحیدریه نیز گفت: ظرفیتهای نهفته در خاک آنقدر زیاد است که میتواند منبع تولید در کل کشور محسوب شود.
علیاکبر کیپور افزود: البته تحقق آن، منوط به ارایه یک برنامه مدیریتی مدون و حساب شدهاست.
وی با بیان اینکه که اکنون در عصر رسانه و ارتباطات قرار گرفتهایم، گفت: این بدان معناست که رسانه و دانش، خودشان را در اختیار بشر قرار داده و لذا باید از این 2 امکان در برنامهریزیها به نحو مطلوب استفاده کرد.
مرکز شهرستان 225 هزار نفری تربتحیدریه با مزیتهای مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در 150 کیلومتری جنوب مشهد واقع است.