بزرگنمایی:
محققان با بررسی رفتار کلاغها به این نتیجه رسیدند که این موجودات میتوانند کینه به دل بگیرند و چهره افراد را به خاطر بسپارند و در موقعیت دیگری انتقام بگیرند.
پایگاه خبری نوید تربت:http://www.navidtorbat.ir
محققان با بررسی رفتار کلاغها به این نتیجه رسیدند که این موجودات میتوانند کینه به دل بگیرند و چهره افراد را به خاطر بسپارند و در موقعیت دیگری انتقام بگیرند. هرچند گاهی ممکن است بهخاطر تشخیص اشتباه کلاغها افراد قربانی شوند.
به گزارش نیویورک تایمز، وبسایت CrowTrax که حدود 8 سال پیش تأسیس شده و سوابق حمله کلاغها در شهر ونکوور کانادا را ثبت میکند، تاکنون حداقل 8 هزار گزارش از حمله کلاغها به شهروندان یا خانههای آنها ثبت کرده است. ونکوور از شهرهایی است که کلاغها بهوفور در آن دیده میشوند.
کلاغها بسیار باهوشتر از چیزی هستند که تصور میکنید
کلاغها به هوش بالا شناخته میشوند. این حیوانات میتوانند گفتار انسانها را تقلید و از ابزارها استفاده کنند. کلاغها همچنین وقتی یکی از اعضای گروهشان کشته میشود، دور هم جمع میشوند. اما یکی دیگر از قابلیتهای جالب کلاغها این است که چهره افراد را حتی میان جمعیتهای بزرگ شناسایی میکنند و به خاطر میسپارند.
کلاغها حیوانات کینهتوزیاند. زمانی که این حیوانات فردی را خطرناک میدانند، خشم آنها علیه این فرد میتواند از عمر کلاغ تا چند ده سال نیز فراتر برود و کینهای بهدرازای چند نسل ایجاد کند.
در یکی از این موارد، «جین کارتر»، متخصص کامپیوتر ساکن سیاتل، توسط کلاغهایی که بیش از یک سال بیرون خانه او کمین کرده بودند، تعقیب میشد. او در مصاحبهاش گفت: «کلاغها در آشپزخانه به من خیره میشدند. اگر بلند میشدم و در خانه حرکت میکردم، هر جایی که میتوانستند بر سرم فریاد بزنند را پیدا میکردند. اگر بهسمت ماشینم میرفتم، بهطرفم حمله میکردند و به فاصله دوسانتیمتری سرم میرسیدند.»
به گفته کارتر، دلیل حمله کلاغها به او این بوده که او شاهد حمله گروهی از کلاغها به لانه سینهسرخ آمریکایی بوده و برای دورکردن آنها چوبی را به سمتشان پرتاب کرده.
اما او هرگز تصور نمیکرد کینهتوزی کلاغها و تلاششان برای انتقامگرفتن اینقدر طول بکشد. این شخص میگوید کلاغها حتی اتوبوسی را که او از محل کار به خانه سوار آن میشده، شناسایی کردهاند. کارتر دراینباره گفت: «هر روز در ایستگاه اتوبوس منتظر من میماندند. خانه من سهچهار بلوک دورتر بود و تمام راه را تا خانه به من حمله میکردند.»
به گفته کارشناسان، حملات کلاغها بیشتر در فصل بهار و اوایل تابستان رخ میدهد؛ دقیقاً زمانی که پرندههای والد مراقب بچههایشان هستند و از لانههایشان برابر متجاوزان احتمالی محافظت میکنند.
«جان مارزلوف»، استاد دانشگاه واشنگتن در سیاتل، از افرادی است که زمان زیادی را صرف مطالعه تعامل انسان و کلاغ کرده است. او در یکی از آزمایشهایش برای اینکه بفهمد کلاغها معمولاً چند سال کینه شخصی را به دل میگیرند، دست به کار عجیبی زد و درنهایت دریافت کینه کلاغها از فردی که به آنها آسیب رسانده، میتواند تا 17 سال نیز ادامه پیدا کند.
دکتر مارزلوف سال 2006 با پوشیدن ماسک و با استفاده از تور، 7 کلاغ را اسیر کرد. این کلاغها کمی بعد آزاد شدند اما ظاهراً آنها و سایر کلاغها که شاهد این صحنه اسارت بودند، چهره دکتر مارزلوف و ماسک او را بهخوبی به خاطر سپردند. دکتر مارزلوف و دستیارانش برای آزمایش اینکه کلاغهای دانشگاه تا کی کینه را در دلشان نگه میدارند، دورهای همان ماسک را میپوشیدند و در محوطه دانشگاه قدم میزدند و ضبط میکردند که چند کلاغ خشم خود را به آنها ابراز میکنند. حضور کلاغهای سرزنشکننده حدود 7 سال پس از آزمایش ادامه یافت.
براساس دادههای دکتر مارزلوف، تعداد کلاغهای سرزنشکننده طی یک دهه آینده بهتدریج کاهش یافت.
همچنین «کریستین بلوم»، دانشمند شناختی متخصص رفتار حیوانات دانشگاه وین، آزمایش مشابهی با استفاده از گونه غراب که بسیار نزدیک به کلاغهاست، انجام داد. این آزمایش بین سالهای 2011 تا 2015 انجام شد و مشخص کرد غرابها نیز مانند کلاغها میتوانند بسیار کینهتوز باشند و به افرادی که به آنها آسیب میزنند، حمله میکنند.