آخرین مطالب

انبار پُر و ویترین خالی گردشگری تربت حیدریه اخبار منطقه

انبار پُر و ویترین خالی گردشگری تربت حیدریه

  بزرگنمایی:
شماری از دست اندرکاران حوزه گردشگری تربت حیدریه معتقدند هر چند این شهرستان در حوزه اقتصاد گردشگری حرفهای زیادی برای گفتن دارد اما هنوز نتوانسته است چیزی که در شان این شهرستان باشد را پشت ویترین قرار دهد.

این افراد شامل مدیران بخش دولتی و کارآفرینان بخش خصوصی بر این نکته اذعان دارند که تربت حیدریه پیشینیه تاریخی و فرهنگی غنی و پربار مانند 250 اثر تاریخی و گردشگری هزار و 300 هنرمند در 15رشته هنری و در قالب 532 کارگاه و دو محصول عمده کشاورزی یعنی ابریشم و زعفران دارد اما متاسفانه هنوز هیچ کدام از اینها نتوانسته اند به عنوان "برند" ، "المان" یا "محصول شاخص" این منطقه از جغرافیای کشور، تثبیت و به گردشگران معرفی شوند.

* چرا و ضعف در کجاست؟
در ارتباط با این موضوع یک کارآفرین و فعال حوزه گردشگری گفت: اینکه بیائیم و نام تربت حیدریه را به عنوان "زعفرانی ترین شهر جهان" بنامیم کار اشتباهی است زیرا همه ما تربتی ها می دانیم زعفران یک محصول مهاجر است و در این خطه هیچ جایگاهی ندارد.
محمدرضا کرمانی با بیان اینکه اولویت نخست ما ابریشم است افزود: متاسفانه تا امروز نتوانستیم یا نخواستیم حتی این محصول بومی خود را برند سازی و به جهانیان معرفی کنیم.
وی که مدیر مجموعه تاریخی لاری و اقامتگاه بومگردی تهمینه در تربت حیدریه است گفت: اهمیت این موضوع و عمق این فاجعه زمانی بیشتر مشخص می شود که وقتی پای صحبت گردشگران خارجی می نشینید و می گویند "از لحظه ای که پا به خراسان رضوی یا جنوبی می گذاریم وارد هر شهری که می شویم و از جمله تربت حیدریه مردم آن شهر مدعی هستند که آنجا مهد زعفران جهان است" و من در پاسخ به آنها می گویم خاستگاه اولیه زعفران جهان تنها قاینات است و بس. 
کرمانی افزود: امروز تربت حیدریه هم از حیث غنای تاریخی و هم از حیث معادن و محصولات کشاورزی شاخص است و حرفهای زیادی برای گفتن دارد اما به این دلیل هنوز نتوانسته هیچ یک از داشته های خود را پشت ویترین و در معرض دید گردشگران قرار دهد که هنوز بزرگان این خطه به یک اجماع واحد برای معرفی محصول شاخص خود به عنوان برند تربت حیدریه نرسیده اند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه و زاوه نیز گفت: طرح نوروزی ما برای معرفی داشته های این خطه روی سه محور متمرکز شد که محور نخست توجه به ظرفیتهای گردشگری روستایی بود و در این قالب جشن نوروزگاه به خوبی برگزار شد. 
علی محمدی افزود: جشن نوروزگاه هشتم فروردین امسال در قالب 30 غرفه شهری و روستایی در مزار قطب الدین حیدر و پس از آن در روستاهای "حصار، بسک، بکاول، رودمعجن و نسر" برگزار شد. 
وی ادامه داد: اولویت دوم ما معرفی و تبلیغات در فضای مجازی و انتشار بروشور و نیز توزیع 940 برگه فرم نظر سنجی بین گردشگران و اولویت سوم ما هم برگزاری تورهای گردشگری بود. 
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه و زاوه گفت: برای برگزاری تورهای گردشگری با دفاتر خدمات مسافرتی هماهنگ شد و حتی روستای ملی "بسک" بهانه ای شد برای آشنایی گردشگران با صنعت ابریشم بافی در این خطه که این بازدید و آشنایی برای نخستین بار اتفاق افتاد.
محمدی افزود: با وجود آن که نتایج کلی نظرسنجی نوروز امسال حکایت از راضی بودن گردشگران از وضعیت گردشگری تربت حیدریه دارد اما خودمان به عنوان متولی صنعت گردشگری تربت حیدریه از وضعیت موجود به هیچ وجه راضی نیستیم.
وی ادامه داد: معرفی جاذبه های گردشگری روی تابلوهای کنار جاده برای اداره میراث فرهنگی اولویت دارد اما اداره راه و شهرسازی این اقدام را مغایر با مقررات خود می داند و مشکل دیگر موضوع نگهداری از سرویسهای بهداشتی است که هنوز در دو نقطه از این شهرستان متولی خاصی برایش پیدا نشده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه و زاوه گفت: از دیگر مشکلات ما بحث توسعه گردشگری در رباط لاری، رباط کامه و حمام حاج رئیس است که با وجود آن که برای تمام این مکانها سرمایه گذار پیدا شده اما بر سر تعیین و تشخیص مالکیت آنها هم با اوقاف و هم با کسبه رباط لاری دچار مشکل هستیم و انتظار داریم اوقاف و دادگستری پیشقدم شوند و یک بار برای همیشه این مشکل را برطرف کنند.
محمدی افزود: بنا داریم در هفته صنایع دستی و طی روزهای 23 و 24 خردادماه امسال به منظور معرفی صنایع دستی این خطه، آئین خاصی برای معرفی سنگ عقیق و ابریشم برگزار کنیم و در این راستا نخستین قطار گردشگری با حضور گردشگران و هنرمندان صنایع دستی از سراسر کشور وارد تربت حیدریه خواهند شد. 
معاون امور فنی و عمرانی فرمانداری تربت حیدریه نیز در بیان نتایج نظرسنجی نوروز امسال گفت: یکی از مهمترین دغدغه‌ های ما تابلوهای راهنمایی مسافران است چون نتایج نطرسنجی نشان می دهد تنها 30 درصد از مسافران از وضعیت تابلوهای فعلی راضی بوده اند.
احسان کریمی افزود: 54 درصد از گردشگران از کیفیت سرویسهای بهداشتی راضی بودند و 75 درصد نیز از کم و کیف توزیع نان و مواد غذایی و نیز 62 درصد آنها از وضعیت کمپها و محلهای اسکان اظهار رضایت کردند. 
وی ادامه داد: 76 درصد گردشگران از اطلاع رسانی و امدادرسانی در پایگاههای هلال احمر، 66 درصد از جاذبه های گردشگری، 46 درصد از نحوه ارائه خدمات در رستورانهای بین راهی و 46 درصد از کیفیت خدمات ارائه شده در پایگاههای امداد خودرو و 62 درصد هم از نحوه برخورد و کیفیت خدمت رسانی پلیس اظهار رضایت کردند.
او اضافه کرد: میزان رضایتمندی 45 درصدی از وضعیت پاکیزگی و آراستگی شهر، اظهار رضایت 54 درصدی از نحوه ارائه خدمات در پایگاههای اورژانس و مراکز درمانی و به طور کلی اظهار رضایت 50 درصدی گردشگران قابل تامل است.

* تربت حیدریه باید از حالت "ممر" به وضعیت "مقر" تبدیل شود
فرماندار تربت حیدریه هم گفت: لازم است تربت حیدریه را از حالت "ممر" خارج کرده و تبدیل به "مقر" کنیم و این بدان معناست که اعضای ستاد خدمات سفر باید به شکلی برنامه‌ریزی کنند که میزان ماندگاری مسافران در تربت حیدریه بیشتر شود چرا که هم اکنون تربت حیدریه برای مسافران تنها در حکم یک توقفگاه است.
علی رستمی افزود: سهم تربت حیدریه از اقتصاد گردشگری مشهد چیزی در حد صفر است و معلوم نیست چرا و به چه دلیل امروز وظیفه اعضای ستاد خدمات سفر تربت حیدریه در حد یک تدارکات چی تنزل پیدا کرده است؟
وی ادامه داد: متاسفانه در این آمارها جای خالی مزایای اقتصادی حاصل از تردد و حضور گردشگران در این شهر خالی است و مشخص نشده این همه هزینه و تلاشهایی که مجموعه اداری تربت حیدریه برای رفاه حال و رضایتمندی گردشگران انجام داده آیا برگشت سرمایه ای برای مردم ما در پی داشته است یا خیر؟
فرماندار تربت حیدریه گفت: اقتصاد گردشگری مشهد برای ما نفعی که ندارد هیچ، همه ساله کلی ضرر و زیان نیز نصیب ما می کند و برای اقتصاد شهر تربت حیدریه بسیار هزینه بر است. 
رستمی همچنین از کم کاری مجموعه شهرداری و شورای شهر تربت حیدریه به عنوان اعضای اصلی ستاد خدمات سفر در نوروز امسال انتقاد کرد و افزود: مجموعه مدیریت شهری کمترین میزان خدمات را طی نوروز امسال ارائه کردند و این در حالی است که انتظار داشتیم شهرداری امسال رتبه ای در زمینه ساخت المانهای نوروزی و زیباسازی در خراسان رضوی کسب کند که متاسفانه نشد.
وی در پاسخ به ادعای کمبود فضای تبلیغاتی در جاده ها نیز گفت: امروز فضای مجازی در زمینه اطلاع رسانی به کمک صنعت گردشگری آمده است و نمی‌توان گفت در زمینه اطلاع رسانی ضعیف هستیم و حتی امروز خودروها یا تلفنهای همراه مجهز به مسیریابهای اینترنتی هستند که کسی در راه نمی ماند و گم نمی شود.
فرماندار تربت حیدریه گفت: گم شده اصلی و محوری این شهر، ضعیف بودن زیرساختها و همچنین فقدان برند اصلی این شهر است که باید به حال آن فکر اساسی کرد.
رستمی افزود: باید بزرگان، متخصصان و صاحبان ایده و نظر از جمله بخش دولتی و خصوصی گرد هم جمع شوند و یک بار برای همیشه محصول ویژه این شهر را تایید و آن را به جهانیان معرفی کنند.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات صنعت گردشگری ما این است که وقتی وارد شهری می شوید مردم آن خطه خود را در یک یا چند محصول نخستین و سرآمد معرفی می کنند و باید در یک جایی جلوی این خودشیفتگی و منیت سازی گرفته شود و چه بهتر که تربت حیدریه در این مسیر پیشقدم گردد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

تصاویر: ویرانی گسترده در روستای امام‌زاده ابراهیم گیلان

تربت حیدریه بیشترین بارش را تجربه خواهد کرد

کسب رتبه سوم نخستین جشنواره «کیش بهشت خانواده» توسط عکاس تربتی

تشکیل خانواده و فرزند آوری بدون زیر ساخت های مورد نیاز ممکن نیست

واژگونی خودرو در مه‌ولات دو کشته و مصدوم برجای گذاشت

مخازن آبهای زیرزمینی تربت حیدریه در وضعیت بحرانی است

اینجا تربت‌حیدریه، قلب جامعه کارگری نرم‌نرمک می‌تپد

احداث سه زمین ورزشی چمن مصنوعی در شهرک ولیعصر تربت حیدریه

10 مدرسه در دستور تخریب تربت حیدریه هنوز در حال استفاده است

اجرای طرح ایجاد باغچۀ سالم خانگی در شهرستان زاوه

ممیزی بیش از 130 هزار هکتار مراتع تربت‌حیدریه

قابلیت تبدیل شهر کَدکَن به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه

زیارت آستان بقیع در حرم خورشید هشتم

جامعه‌ای که از اهداف و آرمان‌های خود با استدلال دفاع نکند تحلیل می‌رود

حمایت دانشگاهیان تربت‌حیدریه از دانشجویان مدافع فلسطین

پزشکیان: بزرگان ما وقتی مریض می‌شوند سریع به اروپا می‌روند؛ چرا برای اقتصاد بیمار به سراغ اروپا نمی‌روید؟

زنان تاریخ‌‌ساز؛ با اولین مهمانداران زن هواپیما در جهان آشنا شوید

تجهیز کلینیک احمدیه تربت حیدریه به دستگاه اسلیت لمپ چشم پزشکی

خواف شهری از عهد اشکانیان و ساسانیان

امام جمعه تربت حیدریه: اعضای شورای باید به وعده‌های باقی مانده خود عمل کنند

رقابت 4 هزار و 623 داوطلب کنکور سراسری در تربت حیدریه

کشت گندم و جو دیمی در بیش از4500 هکتار اراضی بخش رخ تربت حیدریه

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

پدیده جدید راه خواری در پارک پیشکوه تربت حیدریه+ جوابیه

بورسیه رتبه های زیر هزار کنکور برای پنجمین سال متوالی توسط خیر نیک اندیش تربتی

همه خدمات پیشگیری و درمان هاری به‌صورت کاملآ رایگان انجام می‌شود

رکورد جوجه ریزی سالانه مرغداری های شهرستان زاوه شکسته شد

رفع تداخل بیش از 21هزار هکتار اراضی شهرستان مه ولات

آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟ / جعبه پاندورا باز شد

افزایش 51 درصدی تعهدات بلند مدت تامین اجتماعی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

تصاویر: مراسم هزار دف در روستای پالنگان

شرایط جدید بنیاد مسکن برای تامین قیر رایگان به زیان روستاهای محروم است

جاذبه های چشم‌نواز بهاری محیط زیست خراسان رضوی

نقش مؤثرشرکت نفت منطقه تربت حیدریه در تامین پایدار سوخت خراسان جنوبی

بی توجهی به مناسب سازی معابر تربت حیدریه، خطری در کمین کم توانها

در «رویدادی بی‌سابقه»، یک ستاره‌ مرده‌ زندگی را از سر گرفت

تصاویر: سیل در دوبی

نشست‌های شورای اداری باید خروجی داشته باشد/ جهش تولید با کار ظاهری محقق نمی‌شود / مردم از رفتار برخی کارمندان گلایه دارند/ عقب افتادگی سیاسی دلیل اصلی عقب ماندگی منطقه تربت حیدریه است

افزایش تعرفه ویزیت پزشکان و مسدود شدن سامانه بیمه سلامت

مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه شتاب می گیرد

تاثیر تصمیم‌سازی سیاسی در تامین آب صنایع تربت‌ حیدریه

پیش‌بینی برداشت 300 تن کلزا از اراضی کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه

بر طرف شدن مشکل راه ورودی و خروجی بیمارستان راشد زاوه

راننده خودروی حامل سوخت قاچاق در آتش سوخت

فقدان ویترین جذاب برای معرفی داشته‌های شهرستان/ کمربندی و زیان آن به اقتصاد گردشگری تربت حیدریه / کمبود سرویس بهداشتی / عرضه نامناسب سوغاتی شهرستان به گردشگران

تصاویر: مزرعه عروسک‌ها

آخرین مهلت ثبت نام بیمه رایگان مادران دارای بیشتر از سه فرزند روستایی و عشایری

توزیع بیش از 902 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

ساختمان 89 ساله اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد

تصاویر: در خطر انقراض