بزرگنمایی:
رییس اداره روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی گفت: در شرایط کنونی کشور، مهمترین و محوریترین راه برون رفت از معضلات اقتصادی کشور، تمرکز سه قوه کشور بر توسعه صنعت گردشگری است.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- علیرضا حسینی مقدم- رییس اداره روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی گفت: در شرایط کنونی کشور، مهمترین و محوریترین راه برون رفت از معضلات اقتصادی کشور، تمرکز سه قوه کشور بر توسعه صنعت گردشگری است.
به گزارش نوید تربت، مسعود رحمانی روز جمعه در کارگاه آموزشی ویژه دستاندرکاران حوزه گردشگری که به میزبانی اقامتگاه بومگردی رباط تهمینه تربتحیدریه برگزار شد، افزود: امروزه در تمام نقاط جهان، گردشگری بر دستکم 180 شغل در حوزههای مختلف به طور مستقیم تأثیر می گذارد.
وی گفت: از سوی دیگر اینک دولتمردان ما در حوزههای مختلف اجتماعی با مشکلاتی نظیر، اشتغال و کارآفرینی، بالا رفتن سن ازدواج، اعتیاد و موارد مشابه مواجه هستند که تنها راه برون رفت از آنها، ارایه یک برنامه جامع توسعه اشتغال است که خود آغازگر تحول در بسیاری حوزههای زیرساختی کشور باشد.
رحمانی اضافه کرد: توسعه همه جانبه گردشگری یکی از ابزارهای مؤثر در بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی جوامع مختلف به شمار میرود و این صنعت نه تنها به رشد اقتصادی کمک میکند، بلکه میتواند تأثیر مثبت کاهشی بر روی معضلات اجتماعی نیز داشتهباشد.
این کارشناس ارشد ارتباطات اجتماعی گفت: با توسعه زیرساختهای گردشگری، نیاز به نیروی کار افزایش مییابد و این امر به کاهش نرخ بیکاری کمک میکند. رحمانی اضافه کرد: به تبع آن اشتغالزایی باعث افزایش درآمد خانوار ایرانی و بهبود کیفیت زندگی آنها میشود.
رحمانی تصریح کرد: همچنین با افزایش درآمد، افراد قادر خواهند بود نیازهای اساسی خود را تأمین کنند و از بروز مشکلات اجتماعی نظیر فقر و ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی جلوگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه گردشگری همچنین میتواند به تقویت هویت فرهنگی و اجتماعی جوامع محلی کمک کند، گفت: با جذب گردشگران، فرهنگ و آداب و رسوم محلی بیشتر شناخته میشود و این امر موجب افزایش حس تعلق و افتخار در بین ساکنان این جوامع میشود.
رییس روابط عمومی اداره کلی میراث فرهنگی خراسان رضوی اضافه کرد: توسعه گردشگری همچنین میتواند به بهبود زیرساختهای عمومی مانند حملونقل، بهداشت و آموزش کمک کند.
رحمانی ادامه داد: با افزایش سرمایهگذاری در این بخشها، کیفیت زندگی مردم افزایش یافته و مشکلات اجتماعی نظیر کمبود امکانات آموزشی و درمانی کاهش مییابد و به علاوه گردشگری میتواند به ارتقای سطح آگاهی عمومی در مورد مسایل اجتماعی کمک کند.
وی تصریح کرد: در نهایت، توسعه گردشگری میتواند به تقویت همبستگی اجتماعی و همکاری بین افراد جامعه کمک کند، زیرا با ایجاد فضاهای مشترک برای تعامل و تبادل نظر بین گردشگران و ساکنان محلی، احساس همبستگی و همکاری افزایش مییابد.
رحمانی گردشگری را همچنین فرصتی برای ایجاد و توسعه شبکههای اجتماعی قویتر در جوامع محلی دانست و گفت: تعامل بین گردشگران و ساکنان محلی میتواند منجر به تبادل فرهنگی و تجربیاتی شود که در نهایت به تقویت روابط اجتماعی کمک میکند و این تعاملات میتوانند نه تنها در سطح محلی، بلکه در سطح بینالمللی نیز تأثیرگذار باشد.
وی افزود: شبکههای اجتماعی به افراد کمک میکنند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و تجربیات و اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند و از سوی دیگر فرصتی برای ترویج فرهنگ و هنر محلی را، فراهم میآورد.
رحمانی در ادامه گفت: شایسته است مسوولان در سطح کلان کشور سال 1404 را با تمرکز بر اقتصادی مبتنی بر تعامل با جهان و البته با محوریت گردشگری آغاز کنند ک به طور قطع شاهد برون رفت از تنگناهای اقتصادی کنونی خواهیم بود.