بزرگنمایی:
مدیر امور منابع آب تربتحیدریه گفت: در ۹ ماه نخست سال جاری، ۱۲.۲ کیلومتر از مسیر کالهای خارج از محدوده شهری و روستایی در شهرستان زاوه و بخش رخ تربتحیدریه لایروبی و ایمن سازی شد.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- حسن نیکنام- مدیر امور منابع آب تربتحیدریه گفت: در 9ماه نخست سال جاری، 12.2 کیلومتر از مسیر کالهای خارج از محدوده شهری و روستایی در شهرستان زاوه و بخش رخ تربتحیدریه لایروبی و ایمن سازی و تعداد 9 مورد برداشت غیرمجاز مصالح از مسیلهای فصلی شناسایی و جلوگیری و ادوات برداشت غیرمجاز پلمب و توقیف شد.
به گزارش خبرنگار نوید تربت، مهدی طلعتی روز شنبه در جریان مسدود سازی چاههای غیرمجاز این منطقه افزود: اثرات مخرب برداشت غیراصولی از بستر رودخانهها، در زمان وقوع سیلاب باعث افزایش سرعت و بالابردن تخریب بیشتر اراضی و فرسایش شدید خاک و خسارات مالی و جانی فراوان می شود.
وی گفت: همچنین در مدت یاد شده، در راستای حفظ و صیانت از منابع آبهای سطحی، بازگشایی و اعاده به وضع سابق و به منظور پیشگیری از مخاطرات احتمالی سیل، 56 مورد تصرفات بستر و حریم رودخانه در خارج از محدوده شهری و روستایی به مساحت 54 هکتار، با حکم و دستور قضایی و همکاری نیروی انتظامی برخورد قانونی شد.
طلعتی اظهار داشت: البته در داخل محدوده شهری و روستایی اقدامات لازم برای لایروبی کالها توسط شهرداری و دهیاران انجام میشود.
وی ادامه داد: در بخش حفاظت از منابع آب زیرزمینی نیز، تعداد 42 حلقه چاه غیرمجاز پر و انسداد شد که این اقدام باعث صرفه جویی 403 هزار و 500 مترمکعب از برداشت آبخوانهای حوزه عملکرد امور منابع آب تربت حیدریه شد.
مدیر امور منابع آب تربتحیدریه گفت: همچنین با نصب کنتور هوشمند روی چاههای کشاورزی در سالهای اخیر، افت سطح آب زیرزمینی کاهش چشمگیری داشت به طوری که در برخی دشتهای حوزه عملکرد این اداره، رقم فوق نزدیک به 30 تا 40 درصد نسبت به سالهای قبل، کاهش را در برداشتهاست.
طلعتی این نتایج مثبت را مرهون همکاری بهرهبرداران و به ویژه کشاورزان منطقه در نصب و بهره برداری اصولی از کنتورهای هوشمند ذکر کرد و گفت: در این منطقه بیش از2 هزار حلقه چاه کشاورزی داریم که تمام آنها به کنتور هوشمند مجهز شدهاست.
وی تصریح کرد: مطالعه و بررسی و تحلیل سطح آبهای زیرزمینی منطقه و تهیه نقشه مربوطه توسط کارشناسان امور، با وجود 110 حلقه چاه مشاهدهای (پیزومتریک) و 126 حلقه چاه نمونه، هر ماه اندازگیری و میزان افت و کیفیت آب مورد بررسی و تحلیل قرار میگیرد.
طلعتی اظهار داشت: برداشت بیرویه آب، سبب افت سطح آبهای زیرزمینی شده و کاهش سطح سفرههای آب زیرزمینی خطرات و عواقب جبران ناپذیری از جمله فرونشست زمین، ایجاد فروچالهها، شور شدن آب و کاهش کیفیت آب را در پی دارد.